ΤΟΠΙΚΑ

Μαγείρεψαν για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου

μαγείρεψαν-για-τα-παιδιά-του-ορφανοτρ-602415

Μέλη της Ενωσης Μαγείρων Μαγνησίας έστρωσαν χθες τραπέζι με το μεσημεριανό και το βραδινό που παρασκεύασαν

Μία ακόμη πρωτοβουλία αλληλεγγύης πραγματοποίησε η Ενωση Μαγείρων Μαγνησίας ανοίγοντας μία μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου. Ομάδα μελών της Ενωσης παρασκεύασε χθες το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα των παιδιών, προσφέροντας απλόχερα το μαγειρικό ταλέντο και το μεράκι της.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι μάγειρες που μετείχαν στη χθεσινή δράση έτυχαν θερμής υποδοχής από τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου, τους εργαζόμενους και τα παιδιά, με τον πρόεδρο του ιδρύματος Κώστα Θεοδώρου να τονίζει ότι πρόκειται για μια ακόμη δράση εξωστρέφειας που ενισχύει τους δεσμούς με την τοπική κοινωνία.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Θεοδώρου υπογράμμισε ότι «η πρωτοβουλία της Ενωσης Μαγείρων μάς δίνει δύναμη και δείχνει ότι μεγαλώνει η αγκαλιά που έχει ανοίξει εδώ και καιρό». Παράλληλα ευχαρίστησε την Ενωση Μαγείρων για την πρωτοβουλία που είχε, εξήρε τη συνεισφορά της γενικής γραμματέα του Ορφανοτροφείου Τώνιας Γιαννουσά και σημείωσε ότι «το ίδρυμα είναι ζωντανό 125 χρόνια με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας».

Η κ. Γιαννουσά από την πλευρά της αναφέρθηκε στη δράση της Ενωσης Μαγείρων Μαγνησίας και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είμαι σίγουρη ότι έχουν γίνει μέλη της οικογένειάς μας» όπως είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας και άλλες μελλοντικές δράσεις συνεργασίας στο Ορφανοτροφείο.

Μαγείρεψαν για τα παιδιά

Τα είκοσι παιδιά του Ορφανοτροφείου απόλαυσαν το μεσημεριανό και το βραδινό τους γεύμα που παρασκεύασαν χθες οι μάγειρες με τη συνδρομή τοπικών επιχειρήσεων.

Τις μαγειρικές τους δυνάμεις ένωσαν οι Δημήτρης Καλιάκης πρόεδρος, Δημήτρης Τσιανάκας ταμίας, Κωνσταντίνος Μπίμπιλος μέλος και ιδιοκτήτης κρεπερί, Δημήτρης Καρυώτης, Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Σταύρος Μητρομάρας, Αριάδνη Στέλλου, Γιάννης Νάνος, Παναγιώτης Μαγγασιανός, Ρενάτο Πασούκου και Ελένη Τσιρούκογλου.

Το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών περιελάμβανε κρέας με πατάτες τηγανητές και ρύζι, σαλάτα αγγουροντομάτα και γλυκιά κρέπα, ενώ το βράδυ τα παιδιά απόλαυσαν κοτόπουλο στον φούρνο με πουρέ από φρέσκια πατάτα, ρύζι με λαχανικά και γλυκά από ζαχαροπλαστείο της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Μαγείρων Μαγνησίας Δημήτρης Καλιάκης τόνισε από την πλευρά του ότι τοπικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης και στήριξαν την προσπάθεια προσφέροντας τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των γευμάτων. Ευχήθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση «για συναδέλφους και επαγγελματίες της πόλης», ενώ τόνισε ότι το μήνυμα των συμμετεχόντων είναι «όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου