ΤΟΠΙΚΑ

3.000 μαθητές γνωρίζουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

3-000-μαθητές-γνωρίζουν-το-πανεπιστήμιο-θ-602437

Το ίδρυμα ανοίγει τις πόρτες του στους μελλοντικούς του φοιτητές – Γνωριμία και με την ομάδα ΤALOS

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα Τμήματα που λειτουργούν και τα εργαστήριά του θα γνωρίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα περί τους 3.000 μαθητές από τον Βόλο και τη Θεσσαλία, αλλά και από τη Στερεά Ελλάδα και κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα Τμήματα θα υποδεχθούν τους δυνητικά μελλοντικούς τους φοιτητές στο πλαίσιο του θεσμού «Ανοιχτές Θύρες», που θα πραγματοποιηθεί φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Το προηγούμενο διάστημα τα σχολεία κλήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή στη διοργάνωση προκειμένου να βγει το πρόγραμμα των επισκέψεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα γνωρίσουν συνολικά 2.785 μαθητές, που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Δημοφιλέστερο… Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με βάση τον αριθμό των συμμετοχών των μαθητών, είναι το Οικονομικών Επιστημών στον Βόλο, το οποίο θα κληθεί να ξεναγήσει 550 μαθητές. Ακολουθούν το ΤΕΦΑΑ που θα υποδεχθεί 368 μαθητές, το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος που θα υποδεχθεί 275 μαθητές, τα Τμήματα Πληροφορικής και Πληροφορικής στη Βιοϊατρική που θα υποδεχθούν από 223 μαθητές και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών που θα ξεναγήσουν 199 μαθητές.

Στις «Ανοιχτές Θύρες» συμμετέχει το σύνολο των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με εξαίρεση την Ιατρική που κάνει δικό της πρόγραμμα λόγω των ιδιαιτεροτήτων των εργαστηρίων της.

Φέτος, στον θεσμό συμμετέχει και το πρόγραμμα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που θα παρουσιάσει τα εργαστήριά του σε σύνολο 145 μαθητών, εισαγωγή στον προγραμματισμό, στο robomath, στη ρομποτική, στο Arduino, στις φυσικές επιστήμες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου δημοσίων σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «τα μέλη ΔΕΠ των ακαδημαϊκών τμημάτων, βάσει προκαθορισμένου ωρολογίου προγράμματος, υποδέχονται τους μαθητές και τους ενημερώνουν για τα επιστημονικά αντικείμενα που θεραπεύει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με σύντομες επιδείξεις, εκλαϊκευμένα πειράματα, παρουσιάσεις οπτικοακουστικού υλικού και προοπτικών επαγγελματικής αποκατάστασης. Επίσης, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των Τμημάτων διαφημίζουν στους μαθητές τη φοιτητική ζωή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και προβάλλουν καινοτόμες δράσεις τους.

Στόχος της διοργάνωσης «Ανοιχτές Θύρες» είναι να δοθεί έμφαση στην προβολή σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων, στη διαφήμιση των ερευνητικών προσπαθειών του Π.Θ. και στη μεθοδολογία διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο».

Οι επισκέψεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα, από Δευτέρα 4 έως και Παρασκευή 8 Μαρτίου, ως εξής:

Δευτέρα 4/3: Τμήματα Γεωπονικής Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Οικονομικών Επιστημών, Ειδικής Αγωγής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πληροφορικής.

Τρίτη 5/3: Τμήματα Γεωπονικής Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Οικονομικών Επιστημών, Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ειδικής Αγωγής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΤΕΦΑΑ, Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πληροφορικής.

Τετάρτη 6/3: Οικονομικών Επιστημών, ΙΑΚΑ, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΤΕΦΑΑ, Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πληροφορικής.

Πέμπτη 7/3: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής, Οικονομικών Επιστημών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, ΤΕΦΑΑ, Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική Πληροφορικής και ομάδα TALOS.

Παρασκευή 8/3: Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής, Οικονομικών Επιστημών, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, ΤΕΦΑΑ και ομάδα TALOS.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου