ΤΟΠΙΚΑ

Σπίτι – υγειονομική… βόμβα στην «καρδιά» της Ν. Ιωνίας

σπίτι-υγειονομική-βόμβα-στην-καρδ-602460

Εστία μόλυνσης στη γειτονιά, όπου ζουν δεκάδες κάτοικοι και παιδιά – Κατεπείγουσα εισαγγελική εντολή για τον καθαρισμό του σπιτιού

Υγειονομική… βόμβα για μία ολόκληρη γειτονιά στην «καρδιά» της Ν. Ιωνίας, όπου ζουν δεκάδες κάτοικοι και παιδιά, συνιστά μονοκατοικία επί της οδού Ελπίδος 10, κάτω από τη Μαιάνδρου, στο ύψος του γηπέδου της Νίκης. Η παλιά μονοκατοικία αποτελεί κυριολεκτικά σκουπιδότοπο και η άσχημη οσμή που αναδίδεται «πνίγει» όλη τη γειτονιά. Περίοικοι δεν μπορούν ούτε τα παράθυρά τους να ανοίξουν καθώς η άσχημη μυρωδιά «τρυπώνει» μέσα στα σπίτια τους.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από παντού και έχουν «φράξει» μέχρι και την πόρτα εισόδου στο εσωτερικό του σπιτιού. Η μικρή αυλή του σπιτιού κατακλύζεται από κατεστραμμένες πλαστικές καρέκλες, σιδερένια σταντ και καρότσια, ντουλάπια, χαρτόκουτα και έναν σωρό από σκουπίδια. Το σκηνικό συμπληρώνουν σπασμένες γλάστρες με ξερά φυτά και αγριόχορτα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα σκουπίδια φθάνουν στο μέσο σχεδόν στο ύψος των παραθύρων και της εξώπορτας, ενώ η δυσάρεστη οσμή διαχέεται παντού στη γειτονιά.

Κάτοικοι προσέφυγαν στην Εισαγγελία Βόλου για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που βιώνουν επί μήνες έξω από τα σπίτια τους. Στην περιοχή έγινε αυτοψία και χθες αργά το μεσημέρι, μετά τις 3μ.μ., η Εισαγγελία Βόλου έδωσε εντολή στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βόλου να προχωρήσει σε άμεσο καθαρισμό.

Όπως διαπιστώθηκε από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μονοκατοικία ελλοχεύουν κίνδυνοι μόλυνσης του περιβάλλοντος αλλά και κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Αμεσα συγκροτήθηκε συνεργείο με εντολή του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Πράττου και χθες νωρίς το απόγευμα, βρέθηκαν στην γειτονιά για να προβούν σε καθαρισμό. Στη θέα των δημοτικών συνεργείων περίοικοι βγήκαν στον δρόμο. «Δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση» έλεγαν απευθυνόμενοι στο συνεργείο καθαρισμού, που πάντως χθες δεν κατάφερε να μπει μέσα στο σπίτι για καθαρισμό, λόγω προβλήματος με τα κλειδιά.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα προχωρήσουμε σε απολύμανση και απεντόμωση και από Δευτέρα θα κάνουμε τον καθαρισμό», σημείωσε ο κ. Πράττος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου