ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργικότητας από το Αξιον Εστί και τη «Χαρισμάθεια»

μαθητικός-διαγωνισμός-δημιουργικότη-602531

Δωρεάν για όλους τους μαθητές του Βόλου το Σάββατο 16 Μαρτίου

Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής; Εχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα; Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού; Είσαι πρακτικός όσο ένας μηχανικός; Εχεις το βάθος σκέψης ενός φιλοσόφου; Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη; Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις; Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητές σου; Δέξου την πρόκληση και έλα να το ανακαλύψουμε μαζί! Σε αυτή την πρόκληση δεν θα σε βοηθήσει να θυμάσαι πράγματα απ’ έξω! Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση και δεν χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα από πριν! Χρειάζεται να φέρεις μαζί σου την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου. Να θυμάσαι: Δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που έχει αστείρευτη φαντασία!

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 το Αξιον Εστί, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Χαρισμάθεια» διοργανώνει δωρεάν για όλους τους μαθητές του Βόλου τον 2ο Εθνικό Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικότητας – Κριτικής Ικανότητας «OUTOFTHEBOXCHALLENGE».

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Αξιον Εστί (Πρ. Ηλία 12, Αλλη Μεριά).

Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης, η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η υποστήριξη της δημιουργικότητας, της κριτικής ικανότητας και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Δημοτικού που φοιτούν από τη Γ’ έως ΣΤ’ τάξη. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες μαθητές θα πρέπει να λύσουν γρίφους

και προβλήματα λογικής, χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη γνώση,

με μόνο όπλο την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητά τους. Σε αυτά τα προβλήματα η απομνημόνευση δεν μπορεί να βοηθήσει! Το περιεχόμενο των γρίφων αντλείται από ευρύ φάσμα γνωστικών περιοχών (από μαθηματικά και φυσική μέχρι φιλοσοφία) και απαιτείται από τα παιδιά να παράξουν πρωτότυπες ιδέες, ατομικά και σε ομάδες.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όχι μόνο οι μαθητές των αντίστοιχων ηλικιών που φοιτούν στις Δομές του Αξιον Εστί (Δημοτικό Σχολείο, ΚΔΑΠ) αλλά και μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, ΣΤΟ E-MAIL: [email protected].

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2421027767

ΩΡΕΣ: 09:00 – 17:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου