ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοηθείας για εκατοντάδες κρατούμενες ο «Εσταυρωμένος»

χέρι-βοηθείας-για-εκατοντάδες-κρατού-602726

Χθες Παρασκευή, δυο εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο), παράρτημα του “Εσταυρωμένου”, παρέδωσαν στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών μία μεγάλη ποσότητα από αναγκαία είδη, με σκοπό να ενισχυθούν οι άπορες φυλακισμένες του καταστήματος αυτού.

Η νέα ανθρωπιστική βοήθεια (90 και πλέον χαρτοκιβώτια) ήταν πολύ σημαντική, διότι έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των εγκλείστων γυναικών για την νέα ανοιξιάτικη περίοδο.

Τα χαρτοκιβώτια περιείχαν κλινοσκεπάσματα, είδη ένδυσης, υποδήματα, είδη ατομικής καθαριότητος κ.α. Στην συλλογή όλων αυτών των ειδών, βοήθησαν όχι μόνο κάποιοι Βολιώτες, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες, όπως το κοινωνικό φαρμακείο του Βόλου, μια τοπική φυλακή που δώρισε μια ποσότητα ειδών ατομικής καθαριότητος κ.α.

Οπως επισημαίνεται από τους υπευθύνους του “Εσταυρωμένου”, “Είναι αξιοθαύμαστα τα αποτελέσματα, όταν συνεργάζονται οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου