ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάζουν το επεισόδιο στα Δικαστήρια Βόλου οι δικηγόροι

καταδικάζουν-το-επεισόδιο-στα-δικαστ-603825

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου συνεδρίασε και εξέδωσε ανακοίνωση

Αδιανόητο και απαράδεκτο κρίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου ότι είναι να προπηλακίζεται συνήγορος κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων του και μάλιστα εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου και κατά τον χρόνο συνεδρίασής του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου συνεδρίασε προχθές και συζήτησε το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όταν μία 47χρονη πρώην σύζυγος μάρτυρα επιτέθηκε στον συνήγορο υπεράσπισης φωνάζοντας και πιάνοντάς τον από τον γιακά. Το επεισόδιο έληξε μετά από παρέμβαση των αστυνομικών, ενώ το Δικαστήριο διέκοψε τη δίκη η οποία συνεχίστηκε τελικά μετά από μισή ώρα.

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται και ανεξάρτητα από τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκαν.

Οπως σημειώνει, τέτοιες πράξεις όχι μόνο προσβάλλουν τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου, ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, αλλά περαιτέρω υποδηλώνουν απαξίωση και αμφισβήτηση συνολικά της δικαστικής λειτουργίας και ευρύτερα του νομικού πολιτισμού μας.

Να επισημανθεί ότι η 47χρονη δικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως για διατάραξη συνεδρίασης Δικαστηρίου μετά από εντολή για σύλληψη που έδωσε η Εισαγγελία Βόλου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου