ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρό επεισόδιο με τον βουλευτή Χρ. Μαγκούφη

σοβαρό-επεισόδιο-με-τον-βουλευτή-χρ-μα-445814

Επεισόδιο με πρωταγωνιστές τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και τον βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη σημειώθηκε στα διόδια Αγίας Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας

Τα μέλη του κινήματος που βρίσκονταν στα διόδια και είχαν σηκώσει τις μπάρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του βουλευτή, διότι επέμενε να πληρώσει το αντίτιμο, χωρίς ωστόσο αρχικά να γνωρίζουν την ιδιότητά του.

Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκε από το αμάξι και επανέλαβε την πρόθεσή του να πληρώσει. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο βουλευτής εκνευρισμένος έχασε την ψυχραιμία του, άρπαξε από το γιακά μια γυναίκα και άρχισε να την ταρακουνά. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι άρπαξαν τη γυναίκα και άρχισαν να απωθούν το βουλευτή, χωρίς να έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει για ποιο πρόσωπο επρόκειτο. Τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο όταν ο κ. Μαγκούφης μπήκε στα γραφεία των διοδίων, ενώ στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κ. Μαγκούφης με τον οδηγό του και ακόμη ένα ζευγάρι που τον συνόδευε έμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στα γραφεία των διοδίων. «Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο» είπε ο βουλευτής λίγο αργότερα, ενώ οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προκλητική και εριστική συμπεριφορά από ένα εκπρόσωπο του κοινοβουλίου που δεν σέβεται τον δίκαιο αγώνα των πολιτών.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος.

Με αφορμή το επεισόδιο το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας και του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γιάννης Χατζηγιάννης σε ανακοίνωση που εκδόθηκε καταδικάζει την επίθεση, κάνοντας λόγο για «τραμπουκισμούς», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «αποτελεί ένα νέο θερμό επεισόδιο στο πόλεμο κατά της εκχώρησης δημοσίων αγαθών στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Καταγγέλλει για τη στάση του το βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι «οι πολιτικοί τρομοκράτες της ζωής εκατομμυρίων, προκειμένου να διασώσουν το καταρρέον σύστημά τους, επικαλούνται τα «δημοκρατικά» τους δικαιώματα να πληρώνουν δήθεν… διόδια. Ποια δημοκρατικά δικαιώματα έχουν όμως οι πολιτικοί εκτελεστές της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων;».

Τέλος επισημαίνει ότι η απάντησα του κινήματος «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» θα δοθεί στους δρόμους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου