ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο βραβείο για το 29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

πρώτο-βραβείο-για-το-29ο-δημοτικό-σχολεί-604085

Σημαντική διάκριση ανάμεσα σε 260 σχολεία και 14.500 μαθητές

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία project στον διαγωνισμό «Κύπρος – ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» που υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, κατέκτησε το 29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Ομάδα έξι μαθητών της στ’ τάξης του σχολείου με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής Κατερίνα Ρηγώνη, έφεραν την πρωτιά στο σχολείο τους με το πρότζεκτ «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων, μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», ανάμεσα σε 260 σχολεία και 14.500 μαθητές.

Σύμφωνα με την κ. Ρηγώνη, στο πλαίσιο του πρότζεκτ οι μαθητές ανέλαβαν να καταγράψουν τα αρχαία θέατρα στην Ελλάδα και την Κύπρο, έκαναν εργασίες και κολάζ, ενώ μία μαθήτρια, η Εύα Αλεξίου αποτύπωσε ένα αρχαίο θέατρο σε κατασκευή τύπου μακέτας.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ, οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο Ν. Αγχιάλου. Το ξεχωριστό ήταν ότι οι μαθητές της στ’ τάξης μπήκαν σε ρόλο ξεναγού για τους μικρότερους συμμαθητές τους.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ της στ’ τάξης στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές Εύα Αλεξίου, Ευαγγελία Σμυρνή, Κωνσταντίνος Μόσιος, Αναστασία Βουρλιώτη, Χριστίνα Γκόλια, Ιωάννης Παππάς, ήταν μόνο το ένα σκέλος συμμετοχής του σχολείου στον διαγωνισμό.

Το σχολείο συμμετείχε με πέντε ακόμη δημιουργίες. Ενα πρότζεκτ με θέμα «λαϊκές παραδοσιακές φορεσιές Ελλάδας και Κύπρου» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη δασκάλα Αλεξάνδρα Χολέβα και συμμετοχή των μαθητών Λορένα Γιάχο, Αγγελική Δεληκωσταντή, Κωνσταντίνο Εμβαλωτή, Μαρία Καραΐσκου, Κωνσταντίνα Καρατζίκου, Μάριο Κατσίκα, Μελίνα Κόικου, Αναστασία Κούδα, Ουρανία Κροκίδη, Δημήτρη Κυρίτση, Γεώργιος Κωνσταντάκο, Δανάη Λαλοπούλου, Ραφαέλα Μερντανάι, Απόστολο Μόσιο, Αρμέλα Ντούζα, Γεωργία Παπαδημητρίου και Αγγελο Τζαγκόλι.

Παρουσίασαν επίσης δύο εικαστικά, το πρώτο με θέμα «Σκέψεις των παιδιών με λέξεις, εικόνες και ζωγραφική» με υπεύθυνη τη δασκάλα Μαρία Σκρέτα και τη συμμετοχή των μαθητών Δημήτρη Μακρόπουλου, Δήμητρα Μπαρτζώκα, Ιωάννα Χειμώνα, Κωνσταντίνο Μπαρτζώκα, Βασιλική Μουράτη, Σμαράγδα Λογοδότη και Αποστόλη Καραΐσκο. Το δεύτερο εικαστικό είχε θέμα «Χάρτες της Κύπρου» με υπεύθυνη τη μουσικό Χατζηαγγελάκη Ασημίνα και τη συμμετοχή των μαθητών Κάτια Τσιγιάννη, Μιχαήλ Λογοδότη, Λουκία Τάκη, Δημήτρη Διβάνη.

Ακόμη οι μαθητές δημιούργησαν ένα ποίημα με τίτλο «Μόνο την Κύπρο αγαπώ» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την μουσικό Ασημίνα Αριάδνη Χατζηαγγελάκη και τη συμμετοχή της μαθήτρια Στεφανίας Τριανταφύλλου και μία μουσική σύνθεση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές Λουκία Τάκη, Στεφανία Τριανταφύλλου και Δημήτρης Διβάνης.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς που δούλεψαν με όρεξη και μεράκι. Είχαμε αγωνία αν θα τα καταφέρουμε και η αλήθεια είναι ότι μας εξέπληξε το πρώτο βραβείο. Στο σχολείο δουλεύουμε ως ομάδα και αυτό έφερε τη διάκριση», σημείωσε η διευθύντρια Ευαγγελία Κατσιαούνη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου