ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή ηγεσίας στο Λιμεναρχείο

αλλαγή-ηγεσίας-στο-λιμεναρχείο-442453

«Είμαστε όλοι μια καδένα, μια αλυσίδα πλοίου, από τον τελευταίο λιμενοφύλακα μέχρι τον επικεφαλής. Αν σπάσει ένας κρίκος, τότε η καδένα μένει στον πάτο. Ή όλοι βουλιάζουμε ή όλοι πάμε ψηλά… Και εμείς καταφέραμε να πάμε ψηλά».

Με λόγια καρδιάς, εμφανώς συγκινημένος, ο πρώην Λιμενάρχης Βόλου και νέος Περιφερειάρχης στη 2η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και παρέδωσε το «τιμόνι» του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου στον πλοίαρχο και μέχρι πρότινος Υπολιμενάρχη Δημήτρη Κρυονερίτη.

H τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε χθες το μεσημέρι παρουσία του Επιθεωρητή Βορείου Αιγαίου Υποναυάρχου Μιχ. Λουκόπουλου.

Με έκδηλα τα συναισθήματά του ο κ. Κλιάρης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αν και θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να έχει την πόρτα του ανοιχτή για ο,τιδήποτε χρειαστούν, όπως είπε, από τη νέα επιτελική θέση που αναλαμβάνει.

«Πριν από δύο χρόνια ήμουν συγκινημένος για την τιμή που μου έγινε να αναλάβω Λιμενάρχης στον τόπο μου. Σήμερα τα συναισθήματα είναι το ίδιο έντονα. Αν και στη διάρκεια της διετίας υπήρξαν εξάρσεις, εκείνο που μας έδεσε ήταν η φιλία και δημιουργήσαμε σχέσεις περισσότερο προσωπικές, παρά υπηρεσιακές», είπε απευθυνόμενος στους λιμενικούς.

Δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος για τη δουλειά των συνεργατών του, που αναγνωρίστηκε από τους πολίτες. «Είμαι τυχερός που υπηρέτησα μαζί σας», ανέφερε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους περιπολούν στο Αιγαίο με το πλωτό 615, καταγράφοντας έως και 200 μίλια ανά περιπολία, αλλά και την Ασφάλεια, που έβγαλε «ασπροπρόσωπο» το Λιμεναρχείο Βόλου.

«Μπορεί το Λιμεναρχείο να πέρασε φουρτούνες, αλλά θα βρούμε το βηματισμό μας. Οικοδομήσαμε μια καλή εικόνα και είμαι σίγουρος ότι θα τη διατηρήσετε», πρόσθεσε και κάλεσε με τον ίδιο τρόπο να στηρίξουν τον διάδοχό του, αδερφικό φίλο του, όπως είπε. «Ήταν από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου», έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος.

Ο νέος Λιμενάρχης Βόλου Δημ. Κρυονερίτης δήλωσε τη βαθιά επίγνωση της τιμής που του γίνεται, αλλά και των ευθυνών και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει.

«Παραλαμβάνω ένα Λιμεναρχείο με πολλές επιτυχίες και έξωθεν καλή μαρτυρία. Είμαι αισιόδοξος, καθώς γνωρίζω πολύ καλά, από τα τέσσερα χρόνια που υπηρετώ ως Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τους συνεργάτες μου. Ζητώ τη στήριξή σας, γιατί χωρίς εσάς δεν είμαστε τίποτα. Η πίστη, η αφοσίωση, ο επαγγελματισμός και ο αλληλοσεβασμός θα είναι οι συνιστώσες της επιτυχίας μας», υπογράμμισε ο κ. Κρυονερίτης.

Απευθυνόμενος στον κ. Κλιάρη τόνισε ότι θα τον ακολουθεί η αφοσίωση του προσωπικού, αφού άλλωστε θα συνεχίσει από τη νέα θέση του να είναι επικεφαλής τους.

Ο κ. Κρυονερίτης απένειμε την πλακέτα του Λιμεναρχείου στον κ. Κλιάρη, ενώ ο κ. Κλιάρης απένειμε την πλακέτα στον κ. Λουκόπουλο για την παρουσία του στην τελετή.

Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ανέφερε ο Επιθεωρητής. Για το λιμενικό σώμα, όπως είπε, έχει ανοίξει εδώ και ένα μήνα μια νέα περίοδος, με τις υπηρεσίες του –αρχικά από τις κεντρικές- να μπαίνουν σε φάση αναδιοργάνωσης. Είναι μια νέα πρόκληση, ένα δύσκολο έργο, τόνισε ο κ. Λουκόπουλος, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το λιμενικό σώμα θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε όσα πρέπει να γίνουν. Κάλεσε τους λιμενικούς να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στον πολίτη.

Το σύνολο του προσωπικού του Λιμεναρχείου πρόσφερε στον απερχόμενο λιμενάρχη μια σειρά από δώρα με θέμα το Λιμενικό Σώμα, ώστε να κοσμήσουν το νέο του γραφείο. Ένα ασημένιο ομοίωμα της Αργούς πρόσφεραν στον κ. Κλιάρη οι λιμενεργάτες Βόλου.

Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Λιμεναρχείου. Παρόντες στην τελετή ήταν εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Διευθυντής του Τελωνείου, ναυτικοί πράκτορες, ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου κ.α.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου