ΤΟΠΙΚΑ

Αθ. Κοντονίνας: Η κυβέρνηση παρουσιάζει το μαύρο για άσπρο για την Υγεία

αθ-κοντονίνας-η-κυβέρνηση-παρουσιάζε-604616

“Η ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ.) εξαγγέλλεται για άλλη μια φορά για προεκλογικούς λόγους, αλλά οι συνταξιούχοι βλέπουν καθημερινά τη δημόσια υγεία και το κόστος της ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να χειροτερεύει”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας, Αθανάσιος Κοντονίνας.

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση με προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα και κάλπικες προσδοκίες παρουσιάζει το μαύρο για άσπρο.

Υπάρχουν ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου και άλλων θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων γιατρών της Π.Φ.Υ. όπου μιλούν για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δομών υγείας.

Τα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, Αγριάς, Ν. Αγχιάλου, Ιωλκού, αλλάζουν το όνομα και τα βαφτίζουν τοπικές μονάδες υγείας(ΤΟ.Μ.Υ.), με χαμηλούς ρυθμούς λειτουργιάς και αποκέντρωσης. Στην ουσία δεν αποτελούν ενίσχυση της δημόσιας Π.Φ.Υ. γιατί δεν είναι στελεχωμένα με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και με τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Με ανεπαρκή σε αριθμό και τραγικά υποστελεχωμένα τα δημόσια κέντρα υγείας χωρίς παιδιάτρους, γυναικολόγους, καρδιολόγους, και άλλες ειδικότητες και κλάδους υγειονομικών, χωρίς διαγνωστικά εργαστήρια και ασθενοφόρα κ.λ.π…

Με δεδομένη την «μεταμνημονιακή» κρατική υποχρηματοδότηση που ούτε στη Δευτέρα παρουσία δεν πρόκειται να αναστραφεί αυτή η άθλια κατάσταση στην Π.Φ.Υ..

Εξίσου άθλια είναι η κατάσταση και στο δευτεροβάθμιο σύστημα υγείας, βλέπουμε και ζούμε καθημερινά τα τεκταινόμενα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Επίσης, στο προπαγανδιστικό περιτύλιγμα της λεγόμενης μεταρρύθμισης – ΤΟΜΥ στην Π.Φ.Υ. της κυβέρνησης αναφέρεται ότι επιτέλους ανοίγει ο δρόμος από 1/1/2019 της καθιερώσεις του οικογενειακού γιατρού και των κατ’ οίκων επισκέψεων. Η υποχρεωτική εγγραφή των ασθενών σ’ένα οικογενειακό γιατρό, ο όποιος θα ενεργεί ως φύλακας (πορτιέρης) που θα είναι υπεύθυνος για παραπομπές σε ειδικούς γιατρούς ή στην δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Στην ουσία ο οικογενειακός γιατρός θα λειτουργεί στην πραγματικότητα σαν κόφτης σε ότι αφορά στη διενέργεια παραπέρα ιατρικών εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Μέσα στα πλαίσια των πετσοκομμένων δαπανών και των μνημονιακών υποχρεώσεων ώστε ο ασθενής να βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη του.

Στις συμβατικές υποχρεώσεις του οικογενειακού γιατρού είναι να εξετάζει 16 άτομα ημερησίως, οι υπόλοιποι πέραν του ωραρίου οι κατ’ οίκο επίσκεψη όπου ο ασθενής αδυνατεί να μετακινηθεί θα εξαναγκάζετε με πληρωμή, η δε κρατική αμοιβή του γιατρού είναι στα 2,80 ευρώ την ώρα για αυτό και υπάρχει η προθεσμία συμμετοχής των γιατρών και η κυβέρνηση προβαίνει σε μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού για να καλύψει ανάγκες αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούν οι ελλείψεις και τα κενά στα ιατρεία.

Με δυο λόγια γιατροί – λάστιχο και όλα αυτά έρχονται, σε μια περίοδο όπου έχουν τελειώσει τα μνημόνια και έχει έρθει η ανάπτυξη, η ανακούφιση στους συνταξιούχους με το γιατρό της γειτονιάς, τα ψέματα και η στόχευση της κυβέρνησης δεν κρύβονται πίσω απ’ το φερετζέ των εγκαινίων που γίνονται στην περιοχή μας εν κρυφό.

Η περίθαλψη που λαού δεν είναι εμπόρευμα ούτε και κόστος να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να γυρίσει πίσω την υγεία στο μεσαίωνα με βεντούζες και κατάπλασμα.

Θα κλιμακώσουμε την δράση μας.

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Θα είμαστε στο δρόμο με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας απαιτώντας:

-αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, σύγχρονο πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με όλα τα επιτεύγματα της τεχνολογίας.

-δωρεάν φάρμακα χωρίς συμμετοχή.

-κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας στη υγεία και ας γίνει η Π.Φ.Υ. σωστή για το λαό και όχι εμπόρευμα για πλουτισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου