ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε εταιρείες για τον οδοφωτισμό σε 18.166 σημεία σε Βόλο -Ν. Ιωνία

πέντε-εταιρείες-για-τον-οδοφωτισμό-σε-18-604883

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε 18.166 σημεία σε Βόλο – Ν. Ιωνία

Πέντε εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίηση του οδοφωτισμού στον Βόλο. Ανάμεσά τους η «Κ/Ξ Μυτιληναίος Α.Ε. Ομιλος Επιχειρήσεων – ΕΛΕΜΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που προκρίνεται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού σύμφωνα με πρόταση της επιτροπής διαγωνισμού που απέρριψε τις άλλες τέσσερις εταιρείες για ελλιπή δικαιολογητικά και στοιχεία στους φακέλους των προσφορών.

Πρόκειται για την α’ φάση του διαγωνισμού που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και θα ακολουθήσει το άνοιγμα της προσφοράς.

Ο διαγωνισμός αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε 18.166 σημεία στην πόλη με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 54,30%. Η παρέμβαση για την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων θα ανατεθεί σε ιδιώτη και για τον λόγο αυτό προκηρύχθηκε ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων με σώματα νέας τεχνολογίας για τη βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου φωτισμού του Δήμου, στις Δημοτικές Ενότητας Βόλου και Νέας Ιωνίας. Στο ίδιο πλαίσιο θα εγκατασταθεί σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας για τη βελτίωση του προγραμματισμού συντήρησής του. Μέσα από το ίδιο σύστημα θα παρακολουθείται η ενεργειακή κατανάλωση. Επιπλέον θα χρησιμοποιηθούν συστήματα συντήρησης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα καταγράφονται οι βλάβες, θα γίνεται ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης.

Η παρέμβαση θα γίνει σε δρόμους και είναι προϋπολογισμού 14.414.995,74 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ (επιπλέον 3.459.598,98 ευρώ).

Το έργο θα ανατεθεί για 12 χρόνια σε ιδιώτη που θα έχει και την ευθύνη της συντήρησης.

Το αποτέλεσμα της α’ φάσης του διαγωνισμού καταψήφισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου Απ. Νάνος, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή ότι οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση το τμήμα ηλεκτροφωτισμού, στον οποίο θα διατίθενται τα τέλη ηλεκτροφωτισμού. «Ο Δήμος Βόλου ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών», κατήγγειλε ο κ. Νάνος.

Επέκταση δημοτικού φωτισμού

Εγκρίθηκαν αιτήματα πολιτών για την επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε σημεία που δεν επαρκεί, στην οδό Κύθνου 15 στην Αγ. Παρασκευή, στην Κωνσταντά με Φιλιππίδη, στην οδό Εβρου με Ανδρόνικου στη Ν. Ιωνία και στην οδό Αγ. Γεωργίου 9 στην Αγριά, στην Κενταύρων με Παγασητικού, στη Λ. Καζανάκι μεταξύ Παρασκευοπούλου και περιφερειακού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου