ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Μαγνησίας – Βαλκανίων

συνεργασία-μαγνησίας-βαλκανίων-604907

Αποστολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τοπικών φορέων στη Βάρνα της Βουλγαρίας

Συνεργασία δυνάμεων αναπτύσσεται στην περιοχή των Βαλκανίων με επίκεντρο τον τουρισμό και τη συμμετοχή τεσσάρων Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι κοινές δράσεις που αναπτύσσονται εντάσσονται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργαστήριο για συλλογικούς φορείς στον τομέα του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Βάρνα της Βουλγαρίας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με φορείς των Βαλκανίων δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας, με στόχο κυρίως τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τουρισμό.

Στην αποστολή που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βάρνα συμμετείχαν εκπρόσωποι έντεκα φορέων από τη Μαγνησία, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Πέτρος Ροδακινιάς μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέλος του εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου και μέλος της μονάδας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων από την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, την Ενωση Ξενοδόχων της Σκοπέλου, των εστιατορίων καφέ – μπαρ της Μαγνησίας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, τον Τουριστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη Πηλίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ροδακινιάς το πρόγραμμα αφορά στη θεματική «Ανταλλαγή επιχειρηματικής εκπαίδευσης για βιώσιμη φιλοξενία σε σχέση με μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου».

Είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με συντονιστή εταίρο το Πανεπιστήμιο της Βάρνας στη Βουλγαρία. Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής Παντελής Σκάγιαννης του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας.

«Το πρόγραμμα βρίσκεται στη δεύτερη και τελική φάση του, που είναι η εκπαίδευση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών των φορέων και των ανθρώπων που εργάζονται στον τουρισμό, η καταγραφή και ο προσδιορισμός των αναγκών για εκπαίδευση στις χώρες αυτές σε σχέση με τον τουρισμό. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάχθηκαν οι πρόσφατες δράσεις στο Πανεπιστήμιο της Βάρνας με την συμμετοχή συλλογικών φορέων από τη Μαγνησία», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου