ΤΟΠΙΚΑ

Χιόνισε και χθες στο Πήλιο

χιόνισε-και-χθες-στο-πήλιο-605164

Λευκό τοπίο σε Χάνια, Αγιο Γεώργιο Νηλείας και Ανάβρα – Τσικνοπέμπτη με καλό καιρό

Διατηρήθηκε και χθες το χιονισμένο τοπίο στις ψηλές κορυφές του Πηλίου και της Οθρυος, με δέκα περίπου μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων να επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα, χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στις περιοχές των Χανίων, του Αγίου Γεωργίου Νηλείας και την Ανάβρα, χωρίς, ευτυχώς, προβλήματα, ενώ το οδικό δίκτυο διατηρήθηκε ανοιχτό χάρη στην ετοιμότητα των αρμόδιων Υπηρεσιών.

Ηλιοφάνεια διαδέχτηκε, εξάλλου, τις απογευματινές ώρες το χθεσινό χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού, με την πρόγνωση να παραμένει θετική για τις επόμενες μέρες.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ο καλός καιρός θα διατηρηθεί για διάστημα επτά τουλάχιστον ημερών, με τη θερμοκρασία να σημειώνει ανοδική πορεία, για να αγγίξει τους 16, 17 και ενδεχομένως τους 18 βαθμούς σήμερα και αύριο.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρά πτώση, ενώ ο καιρός θα διατηρηθεί σε καλό, για την εποχή, επίπεδο με αραιές συννεφιές στις ορεινές περιοχές.

Ο Μάρτιος αρχίζει με καλές καιρικές συνθήκες προς στιγμήν, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Τακούδης ενδέχεται να σημειωθεί μια ακόμη χειμωνιάτικη επέλαση στη διάρκεια του μήνα, σύμφωνα με την αρχική εποχική εκτίμηση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου