ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψε τις πινακίδες Ι.Χ. στον Βόλο και τις τοποθέτησε στο αυτοκίνητό του

εκλεψε-τις-πινακίδες-ι-χ-στον-βόλο-και-605544

Βαριά ποινή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε 36χρονο Βολιώτη

Απίστευτα σχέδια σκαρφίζονται επιτήδειοι, προκειμένου να φαίνονται νομοταγείς και να μην επιβαρύνονται με πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε αυστηρές ποινές φυλάκισης σε δύο Βολιώτες για αντίστοιχες υποθέσεις. Στη μία ο κατηγορούμενος είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του κλεμμένες πινακίδες, στην άλλη είχε πλαστογραφήσει το δελτίο τεχνικού ελέγχου ενός τρέιλερ.

Συγκεκριμένα ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο σε έναν 36χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κλοπή, παράνομη κατοχή μαχαιριού και για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 ο κατηγορούμενος κατελήφθη σε έλεγχο να οδηγεί αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες που ανήκουν σε άλλο Ι.Χ. Από τον περαιτέρω έλεγχο είχε διαπιστωθεί ότι είχε κλέψει τις πινακίδες από ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από ένα συνεργείο λόγω βλάβης. Επιπλέον τρεις μέρες μετά ο κατηγορούμενος κατελήφθη σε χωριό του Πηλίου να κατέχει παράνομα ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 11,5 εκατοστών και να οδηγεί χωρίς δίπλωμα.

Εξάλλου, ένοχος για πλαστογραφία μετά χρήσεως κρίθηκε χθες ένας 56χρονος Βολιώτης. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 πλαστογράφησε δελτίο τεχνικού ελέγχου και παρουσίαζε ότι το αυτοκίνητό του είχε περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ στην πραγματικότητα οι μετρήσεις ελέγχου είχαν γίνει σε τρέιλερ.

Και στις δύο υποθέσεις οι κατηγορούμενοι δεν παραβρέθηκαν στο Δικαστήριο για να δικαιολογηθούν για τις πράξεις τους και καταδικάστηκαν ερήμην.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου