ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάστηκαν δύο νέες ΤΟΜΥ σε Ιωλκό και Αγχίαλο

εγκαινιάστηκαν-δύο-νέες-τομυ-σε-ιωλκό-605622

Προκήρυξη για την πρόσληψη επιπλέον γιατρών προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας του υπ. υγείας

Δύο νέες τοπικές Μονάδες Υγείας σε Ιωλκό και Νέα Αγχίαλο εγκαινιάστηκαν σήμερα το απόγευμα από τον Ειδικό Γραμματέα του υπ. Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό στον Βόλο. Οι συγκεκριμένες μονάδες θα λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον τοπικό πληθυσμό, ενώ παράλληλα θα επιφορτιστούν με την ευθύνη υλοποίησης δράσεων στον τομέα της πρόληψης υγείας.

Ο κ. Βαρδαρός μετά το πέρας των εγκαινίων έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική ημέρα, για την δημόσια υγεία, χαρακτηρίζοντας τις ΤΟΜΥ ένα νέο παράδειγμα στο Εθνικό σύστημα Υγείας, και μία δομή η οποία έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, αυτό της οικογενειακής ιατρικής και της συντονισμένης πρόληψης και αγωγής υγείας», όπως είπε.

Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας παραδέχτηκε τη δυσκολία στελέχωσης με γιατρούς των ΤΟΜΥ σε όλη την χώρα, φαινόμενο που παρατηρήθηκε ήδη από τις πρώτες προκηρύξεις για τις ΤΟΜΥ, την απέδωσε αφενός στην απροθυμία «φτασμένων γιατρών» να ενταχθούν στο σύστημα και αφετέρου στο γεγονός ότι 16.000 έλληνες νέοι γιατροί ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Προανήγγειλε τέλος νέα προκήρυξη προσλήψεων γιατρών μέσα στον Μάρτιο για τη στελέχωση των δομών με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου