ΤΟΠΙΚΑ

Ι. Αποστολάκης για 32η Ταξιαρχία: Αυτό είναι το έγκλημα μας: προνοήσαμε

ι-αποστολάκης-για-32η-ταξιαρχία-αυτό-εί-605892

Με γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τον Βόλο”, υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης, απευθύνεται στους πολίτες κάνοντας τέσσερις επισημάνσεις αναφορικά με την δήλωση που δημοσιοποίησε στην οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως λαϊκιστές όσους αντιδρούν στην απομάκρυνση της 32η Ταξιαρχίας από τον Βόλο και προκάλεσε τα ομαδικά πυρά φορέων εναντίον του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αποστολάκη:

“Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες, Οφείλω να κάνω ορισμένες επισημάνσεις σχετικά με δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και με αφορούν.

Πρώτον, με βάση τις αρχές μου, κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη για πράγματα που έχω πει ή γράψει. Όμως, δε θα βρεθώ να απολογούμαι για πράγματα που δεν έχω πει ή γράψει. Πιστεύω στην ικανότητα των πολιτών του Βόλου να κρίνουν την αλήθεια, το ύφος και το περιεχόμενο των ειδήσεων που τους παρέχονται.

Δεύτερον, ένας άνθρωπος που διεκδικεί την ψήφο σας για την άσκηση Διοίκησης, οφείλει να έχει σχέδια και εναλλακτικές επ’ ωφελεία των πολιτών. Η Κίνησή μας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετακίνηση του στρατοπέδου Γεωργούλα: είχε θεσμικές επαφές με βουλευτές και κυβερνητικούς παράγοντες, απέσπασε δέσμευση για μετεγκατάσταση μονάδας ανάλογης δυναμικής με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, αλλά και έκανε δημόσια προτάσεις σχετικά με εναλλακτικές αξιοποίησης του χώρου, ενώ τόνισε την ανάγκη διαλόγου με όλους τους φορείς της πόλης. Αυτό είναι το έγκλημα μας: προνοήσαμε! Εμείς που είμαστε στην αντιπολίτευση του Δήμου! Η συμπολίτευση και οι χειροκροτητές της τι έκαναν, πέρα από δηλώσεις διαμαρτυρίας;

Τρίτον, προφανώς και απέχω, μαζί με συναδέλφους, από το Δημοτικό Συμβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναλγησία απέναντι στη συστηματική απαξίωση των θεσμών. Παρατηρώ πως οι εκλεκτικές ευαισθησίες περιορίζονται στην αποχή… Αλήθεια, για τις αναθέσεις δίχως μελέτες, τις αποφάσεις χωρίς εισηγήσεις, τα δημοτικά κτίρια που αλλάζουν…χρήσεις, την υποθήκη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην επόμενη δημοτική αρχή αλλά και τους φαντάρους, τα τακούνια, τα σεξιστικά σχόλια δεν είχαν ένα δράμι κριτικής να κάνουν;

Τέταρτον, η πολιτική μας αυτοτέλεια αποδεικνύεται στη πράξη, από τη στάση μας απέναντι σε μείζονα ζητήματα της πόλης όπως το περιβάλλον, στις διαδικασίες λειτουργίας της Κίνησης μας, στη σύνθεση των ψηφοδελτίων μας. Δεν υπάρχει τίποτα παλαιότερο στη πολιτική από τον τυχοδιωκτισμό, τις πελατειακές σχέσεις και την ευνοιοκρατία, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την σημερινή διοίκηση του Δήμου Βόλου.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Θυμίζω τη ρήση του Αγάθωνα: “Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου