ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσιάζεται το Μουσείο της Αργούς

παρουσιάζεται-το-μουσείο-της-αργούς-606077

Την ερχόμενη Δευτέρα στο «Αχίλλειον» – Προσκλητήριο δημάρχου για συμμετοχή στην εκδήλωση

Η αρχιτεκτονική μελέτη για το Μουσείο της Αργούς παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο «Αχίλλειον» στις 6:30 το απόγευμα.

Το παραπάνω ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ενημέρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. «Ετυχε ο κλήρος σε εμάς να παρουσιάσουμε το έργο. Είστε καλεσμένοι και οι 49 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ θα προσκληθούν και όσοι υπηρέτησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι ούτε παραταξιακό, ούτε προσωπικό θέμα. Αφορά στην πόλη μας και την ιστορία μας και είστε όλοι προσκεκλημένοι», ανέφερε ο κ. Μπέος στο κάλεσμά του.
Τον περασμένο Ιούλιο είχε υπογραφτεί στο Δημαρχείο Βόλου από τον κ. Μπέο και τους εκπροσώπους της εταιρείας

«Κίζης Αρχιτέκτονες» η σύμβαση για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης κτιριακών έργων για τη δημιουργία Μουσείου αξιοποίησης της Αργούς, συνολικού ύψους 121.875 ευρώ.

Το Μουσείο, που προβλέπεται να ανεγερθεί στην περιοχή του Πεδίου Αρεως, αναβαθμίζοντας και εξωραΐζοντας ακόμη περισσότερο μια εγκαταλελειμμένη, μέχρι πρόσφατα, περιοχή, έρχεται να καλύψει μια ιστορική ανάγκη της πόλης.
Για το Μουσείο της Αργούς είχε προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων.

Εξήντα οκτώ προτάσεις κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το Μουσείο, με τα μελετητικά γραφεία να σπεύδουν να συνδέσουν το όνομά τους με την Αργώ, η μόνιμη στέγη της οποίας αναμένεται να τονώσει το παγκόσμιο τουριστικό ενδιαφέρον για τον Βόλο.

Η κριτική επιτροπή, που συστήθηκε στον Δήμο Βόλου, ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των μελετών και απένειμε τρία βραβεία και πέντε τιμητικές διακρίσεις. Το πρώτο βραβείο αποδόθηκε στην πρόταση που εστιάζει στον μύθο των Συμπληγάδων (Γιάννης Κίζης, Κωνσταντής Κίζης και Θύμης Δούγκας). Η σύνθεση προκύπτει από το δίπολο «Αργώ και Ταξίδι», χαρακτηρίζεται από σαφήνεια και αίσθηση της αστικής κλίμακας και εντάσσει το κτίριο στο πολεοδομικό περιβάλλον του ως μια γλυπτική αστική πλατεία. Το βασικό έκθεμα και η υπόλοιπη μουσειολογική μελέτη είναι άρρηκτα συσχετισμένες μέσα από μια συνεχή κίνηση που συνδέει τον υπαίθριο χώρο – αστική πλατεία με το εσωτερικό του Μουσείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου