ΤΟΠΙΚΑ

Θα το… τσικνίσουν τα ιδρύματα του Βόλου

θα-το-τσικνίσουν-τα-ιδρύματα-του-βόλο-606090

Γνωστός κρεοπώλης, εκτός από τα κρεατικά που θα προσφέρει, θα ανάψει και τα κάρβουνα στην ψησταριά στη δομή του Μόζα

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με μία μεγάλη προσφορά θα τιμήσει και φέτος ο κρεοπώλης Τρύφωνας Κόγιας. Κάθε χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια, ο κ. Κόγιας ανάβει τα κάρβουνα και το… τσικνίζει έξω από το κατάστημά του σε μια γιορτή που «όλοι οι καλοί χωρούν», δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τηρήσουν το έθιμο με τον παραδοσιακό τρόπο. Φέτος, η προσφορά του παίρνει πιο έντονα φιλανθρωπικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας τα κρεατικά που θα πέσουν στα κάρβουνα για το παραδοσιακό τσίκνισμα σε έξι ιδρύματα και δομές της πόλης.
«Το event που κάνουμε κάθε χρόνο την ημέρα της Τσικνοπέμπτης έξω από το κατάστημά μας για φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί. Η σκέψη μας για τη φετινή Τσικνοπέμπτη είναι να βοηθήσουμε και να δώσουμε χαρά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας να χαρούν αυτή την ημέρα», αναφέρει ο κ. Κόγιας που ετοιμάζεται για τέταρτη χρονιά να γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη δίνοντας μία νότα προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό θα προσφέρει από ένα πλήρες γεύμα σε έξι ιδρύματα και δομές της πόλης, που αντιστοιχεί σε συνολικά 415 άτομα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κόγιας θα προσφέρει 200 σουβλάκια για 40 άτομα στην Κιβωτό του Κόσμου, 200 σουβλάκια για 50 άτομα στο ίδρυμα Ασπρες Πεταλούδες, 160 σουβλάκια για 25 άτομα στο Ορφανοτροφείο Βόλου, 250 σουβλάκια για 120 άτομα στο Γηροκοκομείο Βόλου και κοτόπουλα και παϊδάκια για 30 άτομα στην Παιδόπολη Αγριάς και για τα 150 άτομα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Μόζα.

Μάλιστα στον Μόζα πρόκειται να στήσει ψησταριά και μπουφέ. «Στόχος είναι να δώσουμε χαρά σε συνανθρώπους μας και στην Παιδόπολη και στον Μόζα να δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους που προσπαθούν να ενταχθούν στην κοινωνία μας να γνωρίσουν τα έθιμά μας και να συμμετέχουν σε αυτά. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο», αναφέρει ο κ. Κόγιας, που πρόσφατα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων προσέφερε στις οικογένειες τριών μαθητών του 3ου Γυμνασίου Βόλου τα απαραίτητα όχι μόνο για το γιορτινό τραπέζι, αλλά για την κάλυψη των αναγκών τους για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου