ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψαν ολόκληρο κοπάδι…

εκλεψαν-ολόκληρο-κοπάδι-446017

 

Γλέντι τρικούβερτο… ετοιμάζουν για το Πάσχα οι άγνωστοι δράστες που τρύπωσαν σε κτήμα ιδιοκτησίας 58χρονου στην Αγία Παρασκευή στο Βόλο. Αναχώρησαν από το κτήμα, του οποίου την περίφραξη παραβίασαν, με ολόκληρο κοπάδι. Δύο αρσενικά πρόβατα και οκτώ κατσίκια, σύμφωνα με τον παθόντα, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, δεν υπήρχαν χθες στο κτήμα του.

Η ζωοκλοπή σημειώθηκε από τις 7:30 το βράδυ προχθές μέχρι τις 8:30 χθες το πρωί. Σοκαρισμένος διαπίστωσε ότι τα ζώα που φρόντιζε απουσίαζαν και κατευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι δράστες, οι οποίοι δεν δίστασαν να στερήσουν την περιουσία του 58χρονου για να εξασφαλίσουν τον οβελία τους αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι κλοπές ο,τιδήποτε μπορεί να καταναλωθεί ως τροφή. Κλοπές – βαρόμετρο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Πλήθος παρόμοιων κρουσμάτων, που μπορεί μεν να κρύβουν πίσω τους κατ’ επάγγελμα διαρρήκτες, αλλά πλέον φανερώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις κρύβουν κλέφτες εξ ανάγκης.

Δοχεία με λάδι, κότες, μεγάλες ποσότητες ελιάς χάνουν κάθε μέρα άνθρωποι του μεροκάματου. Σπίτια, υπόγεια κατοικιών και εκτάσεις που έχουν διαμορφωθεί πρόχειρα για την εκτροφή ζώων γίνονται ολοένα και περισσότερο στόχος κλοπής.

Από το αστυνομικό δελτίο δεν απουσιάζουν οι κλοπές που παραπέμπουν σε δράση συμμοριών ή επαγγελματιών του είδους. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, είναι πιο σποραδικές συγκριτικά με τις καταγγελίες που δέχονται οι αστυνομικές υπηρεσίες για την αρπαγή ο,τιδήποτε φαγώσιμου.

Στο πρόσφατο παρελθόν υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έχουν απασχολήσει κλοπή δοχείων με 600 κιλά ελαιολάδου από υπόγεια αποθήκη στα Λεχώνια, μεγάλες ποσότητες ελιάς, που είχαν συγκεντρωθεί από τους παραγωγούς στα κτήματά τους, ακόμη και «ξάφρισμα» κοτετσιού στην Αγριά, όπου οι κλεφτοκοτάδες άρπαξαν 20 κότες.

Συνελήφθη για επαιτεία

Εξάλλου μία 46χρονη υπήκοος Βουλγαρίας συνελήφθη χθες από αστυνομικούς, όταν το μεσημέρι διαπιστώθηκε ότι επαιτούσε στη διασταύρωση των οδών Ιωλκού με Αλεξάνδρας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου