ΛΑΡΙΣΑ

Συλλαλητήριο κόντρα στα αγροτοδικεία

συλλαλητήριο-κόντρα-στα-αγροτοδικεί-607393

Αγρότες από τη Μαγνησία και την υπόλοιπη Θεσσαλία στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών για το μπλόκο της Νίκαιας

Δυναμικό συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προγραμματίζουν για την ερχόμενη Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 10 το πρωί οι αγρότες έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας. Εκείνη την ημέρα οδηγούνται στο εδώλιο ως κατηγορούμενοι 8 μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων κι άλλοι δύο μεμονωμένοι αγρότες, με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Στο συλλαλητήριο για να διατρανώσει την αντίθεσή της στα αγροτοδικεία και την ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων θα συμμετέχει αντιπροσωπεία αγροτικών συλλόγων από τον Βόλο και το μπλόκο του Αερινού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων κάλεσαν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Οπως καταγγέλλουν οι αγρότες η μεθόδευση της συγκεκριμένης δικαστικής δίωξης είναι πρωτοφανής, καθώς άσκησή της έγινε με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους και μάλιστα η κατηγορία αποδόθηκε 4 μέρες πριν την τέλεση του «αδικήματος», με βάση σχετικό δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα. Επίσης η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε εν ριπή οφθαλμού, με τα κλητήρια θεσπίσματα να παραδίνονται στα σπίτια των κατηγορουμένων στις 29 Ιανουαρίου 2019, την επόμενη μέρα του στησίματος του μπλόκου και με τους 10 κατηγορούμενους θα οδηγούνται σε δίκη, χωρίς καν να έχουν καταθέσει στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Χθες καταγγέλθηκε ακόμη ότι των διώξεων των αγροτών ακολούθησε «βροχή» κλήσεων από την Αστυνομία προς δεκάδες αγροτοσυνδικαλιστές κι άλλους αγρότες, οι οποίοι καλούνται σε προανάκριση σχετικά με την καθημερινή παρουσία τους στο μπλόκο της Νίκαιας.

«Πρέπει να εκφράσουμε τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους μας, δηλώνοντας ότι το αγροτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν συμβιβάζεται και δεν υποχωρεί από το δίκιο του. Θα καταγγείλουμε στον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ικανοποίησε ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα για τα οποία παλέψαμε στα μπλόκα, διαμηνύοντας έτσι ότι είναι αποφασισμένη να επιμείνει στην αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά συνεχίζει να παίρνει εξοντωτικά μέτρα εναντίον μας», υπογραμμίστηκε επίσης.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έχει καθοριστεί για τις 17 Μαρτίου στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για να τιμηθεί η 109η επέτειος του Κιλελέρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου