Προχωρά η συνεργασία των ΟΕΒΕ των Νομών της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-26, 15:36:56
Προχωρά η συνεργασία των ΟΕΒΕ των Νομών της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας

Συνάντηση των Ομοσπονδιών των Νομών Λάρισας, Μαγνησίας Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στη Λάρισα.     

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων ως εξής:

  • ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας (Δ.Παληογιάννης-Πρόεδρος, Β.Γκουνταρόπουλος-Ταμίας),
  • ΟΕΒΕ Ν.Μαγνησίας (Τ.Πλαστάρας-Πρόεδρος, Ε.Λαλίτσας-Αντιπρόεδρος, Ι.Φόβος- Ταμίας, Γ.Γκάλιος-Μελος ΔΣ, Σ.Μαουσίδης-Πρόεδρος τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Πρόεδρος Συνδέσμου Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων & Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας, Κ.Πελεκούδας- εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας),
  • ΟΕΒΕ Ν.Τρικάλων (Δ.Κόκκας-Γ.Γραμματέας),
  • ΟΕΒΕ Ν Καρδίτσας (Κ.Σοφογιάννης-Γ.Γραμματέας, Κ.Τσιγαρίδας-Ταμίας),
  • ΟΕΒΕ Ν.Φθιώτιδας (Ζ.Γιολδάσης-Αντιπρόεδρος, Κ.Μπέλλης-Γ.Γραμματέας),
  • ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ (Π.Καγκελάρη-Προϊσταμένη παραρτήματος, Ζ.Μπουγατσα-Συντονίστρια κατάρτισης, Κ.Σκρέκα-Γραμματέας).

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Υπεύθυνος του Παραρτήματος ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας, Τρύφων Πλαστάρας, ως συντονιστής της συζήτησης, έκανε μια ανασκόπηση της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 5/2/19 με θέμα τη διοργάνωση εκδήλωσης των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος, στις 6-7 Απριλίου 2019, στο Βόλο, με τη συμμέτοχη φορέων όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Τόνισε ότι σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η εξωστρέφεια των Ομοσπονδιών, η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων- θέσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών, η επαγγελματική προώθηση προϊόντων, η συνεργασία των επιχειρήσεων καθώς και η ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής για την αξιοποίηση αυτών.

Ο κ. Πλαστάρας υπενθύμισε τη δέσμευση όλων, το εγχείρημα αυτό να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε άλλη πόλη και το συντονισμό της να αναλαμβάνει η τοπική ΟΕΒΕ με τη συνδρομή των πρωτοβάθμιων σωματείων της και οι άλλες ομοσπονδίες να συμμετέχουν με τα Διοικητικά τους συμβούλια.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συμμετοχή των Σωματείων και των φορέων της ΓΣΕΒΕΕ, τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, την ατζέντα των θεμάτων, τη διάρκεια, το περιεχόμενο, τη μορφή και την οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων. Ενώ σε επόμενη συνάντηση θα γίνει η καταγραφή αναλυτικά των εμπλεκόμενο φορέων αφού πρώτα γίνει διερεύνηση από κάθε Ομοσπονδία.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέληξαν ότι:

  • Η εκδήλωση θα ονομαστεί «Πρώτο αναπτυξιακό συνέδριο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος»
  • Οι πρόεδροι κάθε Ομοσπονδίας θα αναλάβουν τις επαφές για τις χρηματοδοτικές πηγές
  • Θα οριστεί επιτροπή με έναν εκπρόσωπο από κάθε Ομοσπονδία, που θα αναλάβουν θέματα οργάνωσης και επικοινωνίας μεταξύ των φορέων
  • Ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Μάρτιο, στη δομή του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, στη Λάρισα, σε ημερομηνία που θα οριστεί εκ νέου.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=