ΤΟΠΙΚΑ

Ιάσ. Αποστολάκης: Λαϊκιστές όσοι αντιδρούν για την 32η Ταξιαρχία

ιάσ-αποστολάκης-λαϊκιστές-όσοι-αντιδ-607641

Οι «Μαζί για τον Βόλο» παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας σε μια σειρά θεσμικών φορέων της πόλης

Με μία άκρως δημοκρατική… ανακοίνωση, οι «Μαζί για τον Βόλο», με επικεφαλής τον Ιάσονα Αποστολάκη, τυλίγουν σε μία κόλα χαρτί το σύνολο των θεσμικών φορέων της πόλης για τις ενστάσεις και διαφωνίες που εξέφρασαν απέναντι στους σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ σχετικά με τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ψέγοντάς τους ότι τροφοδοτούν το θηρίο του λαϊκισμού!

Ο επικεφαλής ενός, κατά τα άλλα, ανεξάρτητου και ακομμάτιστου συνδυασμού, ευθυγραμμίζεται απολύτως τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στρέφεται με σκληρές εκφράσεις κατά θεσμικών φορέων, οι οποίοι «ενέδωσαν στον πειρασμό διχαστικού λαϊκίστικου λόγου», εκφράζοντας μάλιστα τη λύπη του για τον λόγο που άρθρωσαν!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μία ημέρα μετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το οποίο φιλοξένησε τις απόψεις εκπροσώπων παραγωγικών και άλλων φορέων της πόλης σχετικά με το «ξήλωμα» της Ταξιαρχίας, ο κ. Αποστολάκης και ο συνδυασμός του βάζουν στο κάδρο των «λαϊκιστών», εκτός από κόμματα, δημοτικές κινήσεις και περιφερειακές αρχές, τους εξής επαγγελματικούς συλλόγους: Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας, Ενωση Επαγγελματικών Περιπτερούχων, ΟΕΒΕΜ, ιδιοκτήτες γραφείων real estate, Εργατικό Κέντρο Βόλου, Σύλλογο Ιδιοκτητών Εστίασης, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, Ενώσεις Στρατιωτικών.

Ολοι οι παραπάνω «φωτογραφίζονται» ξεκάθαρα στην ανακοίνωση περί λαϊκισμού για τις απόψεις τους.

Παραδίδοντας, μάλιστα μαθήματα δημοκρατίας, μιλά για εκτεταμένο δημόσιο διάλογο, ώστε τα σχέδια του ΥΕΘΑ να μετατραπούν σε αναπτυξιακή ευκαιρία. Ξεχνούν, όμως, οι «Μαζί για τον Βόλο» ότι τις πρώτες ημέρες αποκάλυψης του θέματος, εκπρόσωπός τους διαλαλούσε ότι επρόκειτο για fake news (ψεύτικη είδηση), θέλοντας πιθανώς να ρίξει στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν χθες οι «Μαζί για τον Βόλο» έχει ως εξής:

«Θα περίμενε κανείς, μετά την κυριαρχία των δυνάμεων του πιο ακραίου λαϊκισμού στις εκλογές για τον Δήμο Βόλου το 2014 και τη διαρκώς επεκτεινόμενη από τότε, παρουσία του μαύρου σύννεφου που πνίγει την Δημοκρατία, προσβάλει την ιστορία και τον πολιτισμό του Βόλου και καταδικάζει την πόλη στο πισωγύρισμα σε κάθε τομέα, ότι όλοι οι υπόλοιποι θεσμικοί φορείς (κόμματα, δημοτικές κινήσεις, επαγγελματικοί σύλλογοι, περιφερειακές αρχές) θα απέφευγαν με επιμέλεια οτιδήποτε μπορεί να τροφοδοτήσει το θηρίο του λαϊκισμού.

Δυστυχώς, στην πρόσφατη ανακίνηση του ζητήματος της μετεγκατάστασης της ταξιαρχίας πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα, κάποιοι θεσμικοί φορείς ενέδωσαν στον πειρασμό του διχαστικού λαϊκίστικου λόγου.

Είναι πραγματικά κρίμα που συνέβη κάτι τέτοιο.

Θα έπρεπε όλες και όλοι να έχουν γίνει σοφότεροι, μετά τα όσα απίστευτα βιώνει ο Δήμος μας την τελευταία πενταετία. Στο παιχνίδι του λαϊκισμού δε μπορούν να κερδίσουν όσοι σποραδικά παραδίδονται στην αγκαλιά του, αλλά οι αυθεντικοί εκπρόσωποι του, οι οποίοι στο Βόλο έχουν βρει την χαρακτηριστικότερη και απειλητικότερη έκφρασή τους.

Η υπόθεση της πιθανής μελλοντικής μετεγκατάστασης της ταξιαρχίας, πέρα από το σωστό αίτημα και την αντίστοιχη δέσμευση του υπουργού για μεταφορά ισοδύναμων μονάδων στη περιοχή μας, μπορεί να μετατραπεί από πρόβλημα σε ευκαιρία για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στηριγμένες σε στέρεες και σύγχρονες βάσεις.

Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να υπάρξει ένας εκτεταμένος δημόσιος διάλογος, όλων των ζωντανών φορέων της πόλης μας. Την πρωτοβουλία και το συντονισμό αυτής της διαδικασίας διαβούλευσης και συναπόφασης πρέπει να την έχει ο Δήμος Βόλου. Πράγμα που προϋποθέτει την ήττα των δυνάμεων της παρακμής και την ανάληψη της Διοίκησης από μια σοβαρή Δημοτική Αρχή με όραμα, σχέδιο και διάθεση για συνεργασία με όλες και όλους».

Σχετικά άρθρα:

Εργατικό Κέντρο για Αποστολάκη: Ο κομματικός του λόγος τον καθιστά πλέον επικίνδυνο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου