ΤΟΠΙΚΑ

Υποχωρεί η «Ωκεανίς»: Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

υποχωρεί-η-ωκεανίς-χωρίς-προβλήματ-608093

Νιφάδες χιονιού χθες το πρωί και στον Βόλο – Διακοπή ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου – Κατολίσθηση στην Αλόννησο

Με χιονόπτωση, που διατήρησε το χειμωνιάτικο σκηνικό, τσουχτερό κρύο, αραιές νιφάδες χιονιού στον Βόλο και διακοπές ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου «αποχαιρετά» τη Μαγνησία η «Ωκεανίς».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έντυσε στα λευκά τις ορεινές περιοχές της Μαγνησίας, χερσαίας και νησιωτικής, με το ύψος του χιονιού να ξεπερνά τα δύο μέτρα στην κορυφή του Πηλίου.

Περισσότερα από 40 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας επιχειρούσαν και χθες από τον ορεινό όγκο του Πηλίου, μέχρι την Ανάβρα και την υπόλοιπη Μαγνησία, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο.

Στο μεταξύ, επιχειρούσαν και τα μηχανήματα των Δήμων προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας. Η χιονόπτωση συνεχίστηκε και χθες στην περιοχή των Χανίων, με αδιάκοπες ρίψεις αλατιού σε σημεία κομβικά σε Κεντρικό, Νότιο και Ανατολικό Πήλιο, από Αργαλαστή και Λαύκο μέχρι Μηλιές, Πινακάτες, Βυζίτσα, αλλά και στην Ανάβρα, προκειμένου να αποφευχθεί ο παγετός.

*Στον Δήμο Αλμυρού,σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου Κώστα Νικοβιώτη, το ύψος του χιονιού έφτασε χθες το 1 μέτρο στην Ανάβρα και τα 30 εκατοστά σε Νεράιδα, Ανθότοπο, Νεοχωράκι. Ανάλογη εικόνα χθες σε Κωφούς, Κοκκωτούς και Βρύναινα, όπου συνεχίστηκε η χιονόπτωση, με τις τοπικές δυνάμεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δίνουν μάχη για να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

*Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου χθες σημειώθηκεδιακοπή ρεύματος και ειδικότερα στο Κεραμίδι, το Βένετο και το Καμάρι, η οποία διήρκεσε μέχρι τις απογευματινές ώρες. Συγκεκριμένα κολόνα της ΔΕΗ λύγισε λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και χρειάστηκε πολύωρη προσπάθεια από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η χιονόπτωση συνεχίστηκε και χθες στον ορεινό όγκο σε Κανάλια και Κερασιά, αλλά το οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό σύμφωνα με την ενημέρωση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Παλληκάρη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Οπως σημείωσε ο ίδιος, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, παρά το γεγονός ότι το ύψος του χιονιού άγγιξε τα 70 εκατοστά στις ορεινές περιοχές, ενώ δόθηκε έμφαση και στην προσβασιμότητα των κτηνοτρόφων προς τα ποιμνιοστάσιά τους.

*Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, περιγράφοντας τη χθεσινή εικόνα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό. Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χθες η προσπάθεια αποχιονισμού και εντός των οικισμών, ενώ όπως τόνισε το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 40 έως 60 εκατοστά.

*Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπου το χιόνι έφτασε το 1 μέτρο στην περιοχή των Μηλεών, διατηρήθηκε και χθες ανοιχτός ο οδικός άξονας Μηλιές – Πινακάτες – Βυζίτσα. Σε άλλες περιοχές το ύψος του χιονιού άγγιξε τα 20 εκατοστά, ενώ το οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό.

*Στον Δήμο Σκιάθου δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ όπως υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Πρεβεζάνος, άσπρισε ο γύρω ορεινός όγκος, αλλά το δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό.

*Στον Δήμο Σκοπέλου ανάλογη ήταν χθες η εικόνα, όπου «ντύθηκαν» στα λευκά οι ορεινές περιοχές, χωρίς προβλήματα στους οικισμούς. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης γιορτάστηκε με τη δέουσα επισημότητα χθες ο πολιούχος του νησιού Αγιος Ρηγίνος.

*Στον Δήμο Αλοννήσου σημειώθηκε κατολίσθηση, καθώς μεταφέρθηκαν λόγω της βροχής φερτές ύλες, πέτρες και χώμα σε τμήμα του δρόμου προς Καλαμάκι και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή μηχανήματος. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ανέφερε ότι οι ορεινές περιοχές του νησιού καλύφθηκαν επίσης από χιόνι, ενώ με μηχάνημα έγινε χθες διάνοιξη του δρόμου προς Αγιο Κωνσταντίνο προκειμένου να διέλθουν κτηνοτρόφοι για να μεταβούν στις μονάδες που διατηρούν στην περιοχή. Ιδιαίτερα προβλήματα πάντως δεν αναφέρθηκαν στο νησί.

Δρομολόγια

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν εκτελέστηκαν χθες δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς το Πήλιο, με εξαίρεση την Αφησσο που πραγματοποιήθηκαν χθες δρομολόγια. Στο μεταξύ κανονικά πραγματοποιήθηκαν χθες τα προγραμματισμένα δρομολόγια σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

Κανονικά εκτέλεσε χθες το προγραμματισμένο δρομολόγιό του το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας» από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων και αντιστρόφως.

Το φλάιν ντόλφιν «Ερατώ», ωστόσο, παρέμεινε χθες δεμένο στη Γλώσσα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία

στο οδικό δίκτυο της Μαγνησία

Ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ανακοινώθηκε η κατάσταση στο οδικό δίκτυο των τεσσάρων Νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Eπ. Oδός Γόννων – Καλλιπεύκης

2) Eπ. OδόςΤεμπών – Αμπελακίων

3) Eπ. Oδός Ελάφου – Σκλήθρου

4) Eπ. Oδός Κόκκινου Νερού – Καρίτσας

5) Επ. Οδός Συκουρίου – Σπηλιάς

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται:

  • στην Επ. Οδό Χανίων – Κισσού

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Επ. Οδός Καρδίτσας – Άρτας από 44ο χλμ έως 52ο χλμ (διασταύρωση Οξυάς έως Τ.Κ. Αργιθέας, θέση «Τύμπανος»)

2) Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 11ο χλμ έως 29ο χλμ (στροφές Πευκόφυτου έως Τ.Κ. Βλασίου)

3) Επ. Οδός Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ (διασταύρωση Τ.Κ. Κρυοπηγής) έως 13ο χλμ (Τ.Κ. Κερασιάς)

Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου από 46ο χλμ (διασταύρωση Λουτροπηγής) έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου