ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

στην-τελική-ευθεία-για-το-συνέδριο-του-608448

83 υποψήφιοι από τη Μαγνησία – Πόσοι θα εκλεγούν, τι προβλέπει η διαδικασία

Σε εξέλιξη οι προσυνεδριακές διαδικασίες στον Βόλο ενόψει του καταστατικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στον Πειραιά.

Σε τοπικό επίπεδο καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή αντιπροσώπων στο συνέδριο, οι οποίοι θα αναδειχθούν μέσα από εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου. Τα ονόματα των μελών που θα είναι υποψήφιοι για σύνεδροι αναμένεται να πιστοποιηθούν μέχρι αύριο Δευτέρα, ώστε τα μέλη να ριχτούν στη μάχη του σταυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλο τον Νομό οι υποψήφιοι που θα θέσουν τον εαυτό τους στη διαδικασία της εκλογής ανέρχονται σε 83. Η «μάχη» θα δοθεί στον Βόλο, όπου οι υποψήφιοι είναι 55, στον Δήμο Αλμυρού κατατέθηκαν 10 υποψηφιότητες, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου 8, στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου 2 υποψηφιότητες και στο Νότιο Πήλιο 8 άτομα. Διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων δεν πρόκειται να γίνουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς εκεί δεν έχουν προηγηθεί διαδικασίες εκλογής συντονιστικών επιτροπών.

Για την εκλογή συνέδρων θα υπάρχει μονοσταυρία, καθώς και καταβολή τέλους συμμετοχής 2 ευρώ. Στο συνέδριο πανελλαδικά αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 3.500 σύνεδροι και το εκλογικό μέτρο θα είναι ένας σύνεδρος ανά 18 μέλη.

Τα σημεία που θα στηθούν κάλπες αναλυτικά για κάθε Δήμο θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Περιοδείες στα χωριά

Σε εγκύκλιο που απέστειλε στη ΝΕ ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, γίνεται λόγος για αναγκαιότητα της διεξαγωγής του συνεδρίου, το οποίο θα αναδείξει τη νέα δυναμική του χώρου, την εξωστρέφεια και κυρίως τη συστράτευση όλων των δυνάμεων για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έπονται.

«Η ενότητα της παράταξής μας θα είναι η απάντηση σε όσους επένδυσαν στη διάλυση του χώρου και κυρίως στους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ να αντλήσει εκλογική πελατεία από το Κίνημα Αλλαγής», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλάκης και υπογραμμίζει «πως η απόφαση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου αναδεικνύει και την πολιτική ωριμότητα του Κινήματος Αλλαγής να σέβεται τη διαφορετική άποψη και να αγκαλιάζει τις προοδευτικές προτάσεις».

«Το μήνυμα από το συνέδριο θα πρέπει να είναι σαφές με αυτόνομο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα εκφράζει τη νέα γενιά και θα βασίζεται σε δημοκρατικές διαδικασίες, που ανοίγουν τον δρόμο για διάλογο και άλλες θεσμικές δράσεις. Αυτό το δημιουργικό πεδίο συνάντησης των προοδευτικών φωνών θα αποτελέσει το οξυγόνο δημοκρατίας στον τόπο μας και τον χώρο έκφρασης πολλών ανθρώπων που ασφυκτιούν στη κατρακύλα του πολιτικού μας συστήματος. Ολα τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τη δυναμική του χώρου της Κεντροαριστεράς, η οποία παραδοσιακά, αλλά και ουσιαστικά εκφραζόταν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ», προστίθεται επίσης.

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης προγράμματος επισκέψεων σε όλο τον νομό.

Οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ είναι να δοθεί έμφαση στην κοινωνία και τις ανάγκες της, για αυτό και η προσωπική επαφή των στελεχών του κόμματος με τους πολίτες βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων.

Στόχος είναι να εμπεδωθεί το κόμμα ως τρίτος πόλος και ως «υπεύθυνη δύναμη», κερδίζοντας πολίτες που βλέπουν με επιφύλαξη το δίπολο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό όπως εκτιμούν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ μπορεί να επιτευχθεί με άνοιγμα προς την κοινωνία και τους πολίτες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου