ΤΟΠΙΚΑ

«Καθυστερεί η καταβολή των αναπηρικών συντάξεων»

καθυστερεί-η-καταβολή-των-αναπηρικώ-608531

Τονίζει με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των αναπηρικών συντάξεων στους ήδη πιστοποιημένους από τις επιτροπές ΚΕΠΑ δικαιούχους.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «Σύμφωνα με διαμαρτυρίες πολιτών, εδώ και περίπου τρεις μήνες δεν έχουν καταβληθεί οι συντάξεις αναπηρίας στους δικαιούχους, των ταμείων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πιστοποιημένοι με ποσοστό αναπηρίας από τις επιτροπές ΚΕΠΑ δικαιούχοι, εκκρεμεί η καταβολή της σύνταξής τους εδώ και τρεις μήνες, αν και έχουν επανεξεταστεί και επανεγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, καθώς ήταν ήδη δικαιούχοι αναπηρικής σύνταξης.

Πρόκειται για πολίτες, με υψηλά ποσοστά αναπηρίας, που έχουν κριθεί ανίκανοι προς οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η σύνταξη αναπηρίας να αποτελεί το μοναδικό έσοδο βιοπορισμού για αυτούς και την οικογένειά τους.

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί, πως αρκετοί από τους δικαιούχους ζουν κυριολεκτικά στα όρια της φτώχειας και κινδυνεύουν ακόμη και με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας, με την ερώτησή του, ζητά από την αρμόδια υπουργό να μεριμνήσει για την άμεση καταβολή των αναπηρικών συντάξεων στους δικαιούχους, ενώ την καλεί να τον ενημερώσει για τους λόγους αυτής της καθυστέρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου