ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά εντατική προσπάθεια για τα αδέσποτα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

ξεκινά-εντατική-προσπάθεια-για-τα-αδέ-608717

Εντατική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, με το οποίο είναι αντιμέτωπο και το Ανατολικό Πήλιο, ξεκινά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Με απόφαση δημάρχου θα δαπανηθεί ποσό 2.500 ευρώ εντός του 2019 για την κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων της περιοχής. Οι υπηρεσίες που προβλέπει τεχνική έκθεση θα ανατεθούν σε κτηνίατρο.

Σε πρώτη φάση θα γίνει περισυλλογή των αδέσποτων που θα οδηγούνται στον κτηνίατρο, θα φωτογραφίζονται και θα ανοίγεται για κάθε ζώο ατομική καρτέλα.

Κάθε ζώο θα στειρώνεται, θα τσιπάρεται και θα καταγράφεται στη διαδικτυακή βάση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος.

Επίσης ο κτηνίατρος θα πρέπει να φροντίζει για την αποπαρασίτωση, το τεστ λεϊσμανίασης, τη θεραπεία και τον εμβολιασμό των αδέσποτων και στη συνέχεια τα ζώα θα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλοντος.

Ο κτηνίατρος θα είναι εκείνος που θα πρέπει να καταγράφει μηνιαίως την κατάσταση του κάθε ζώου και στόχος είναι να υιοθετηθούν από φιλόζωους και να βρουν τη δική τους «οικογένεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου