ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι «People for Greece» στις Βρυξέλλες συγκέντρωσαν χρήματα για το Κ.Υ. Αργαλαστής

οι-people-for-greece-στις-βρυξέλλες-συγκέντρωσαν-608853

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν για μια ακόμη φορά στην Μαγνησία τα μέλη της ομάδας «People for Greece» μέσω της εκδήλωσης αλληλεγγύης που πραγματοποίησαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής Πηλίου.

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου η δραστήρια ομάδα εθελοντών «People for Greece» διοργάνωσε με επιτυχία μια βραδιά αλληλεγγύης, με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής με ιατρικό εξοπλισμό.

Το ραντεβού δόθηκε στο κατάμεστο από ομογενείς και φιλέλληνες «Ουζερί» των Βρυξελλών, όπου οι διοργανωτές ενημέρωσαν τους θαμώνες για τα δεινά που έχουν επιφέρει στους Ελληνες οι εποχές των μνημονίων. Παράλληλα, έγινε αναφορά στις αρνητικές επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης στον Βόλο, τη Μαγνησία και την Ελλάδα κατ’ επέκταση.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη βραδιά αλληλεγγύης, που πλαισιώθηκε σημειωτέον από ελληνικές γεύσεις, θα διατεθούν το καλοκαίρι για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής «το οποίο αναπτύσσει σπουδαίο κοινωνικό έργο με την ελάχιστη στήριξη της πολιτείας», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αννα Βαρδάκη, «ψυχή» της ομάδας «People for Greece» μαζί με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο.

Η ομάδα των εθελοντών αποτελείται από παιδιά Ελλήνων μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς, καθώς και Βέλγους φιλέλληνες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που με κορμό την οικογένεια Βαρδάκη που κατάγεται από τα Καλά Νερά, οι εθελοντές θα διοργανώσουν εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες. Εχουν πραγματοποιηθεί πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες μεταφράστηκαν σε αλλεπάλληλες αποστολές βοήθειας σε δομές της Μαγνησίας που επιτελούν κοινωνικό έργο.

Επίσης οι εθελοντές ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι προτίθενται να διοργανώσουν μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης το Σάββατο 17 Αυγούστου στην προβλήτα των Καλών Νερών με στόχο επίσης την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής. Οι διοργανωτές της βραδιάς δήλωσαν: «Οσο μακριά κι αν βρισκόμαστε από την πατρίδα μας, το Πήλιο και τους ανθρώπους μας, δεν τους ξεχνάμε».

Εθελοντές με προσφορά

Η εθελοντική ομάδα «People for Greece» δημιουργήθηκε το 2012 από την οικογένεια Βαρδάκη και πλαισιώθηκε από ομογενείς και φιλέλληνες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με άλλα μέλη της ελληνικής κοινότητας από το Βέλγιο σύστησαν την εθελοντική ομάδα «People for Greece», που έχει κατ’ επανάληψη συνδράμει το Κοινωνικό Ιατρείο Βόλου, το Στέκι Αλληλεγγύης Νέας Ιωνίας, το ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», το Ορφανοτροφείο Βόλου, το Νοσοκομείο Βόλου, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Ψυγείων Αγριάς, αλλά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου, το Κοινωνικό παντοπωλείο Κατερίνης, τους Γιατρούς του κόσμου Θεσσαλονίκης, φορείς της Λέσβου, της Μυτιλήνης κα.

Η ομάδα «People for Greece», προέκυψε μέσα από την αγάπη της οικογένειας Βαρδάκη για την γενέθλια γη, την πατρίδα που αποτελεί τόπο καρδιάς και νοσταλγίας. Βλέποντας την κρίση που υπήρχε στην Ελλάδα, οργάνωσαν αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, στέλνοντας στην Ελλάδα αρχικά ρούχα από δεύτερο χέρι, κατόπιν τρόφιμα μακράς διαρκείας, φάρμακα, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθηθούν κοινωνικοί φορείς της περιοχής.

Συστράτευση αλληλεγγύης

Πολλοί εθελοντές έχουν συμπαραταχθεί στο ίδιο έργο, εκφράζοντας με συγκινητική προθυμία την πρόθεσή τους να στηρίξουν τους «People for Greece». Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Βελγίου, το Ευρωπαϊκό σχολείο, εθελοντές με ευαισθησίες βοηθούν την προσπάθεια, δημιουργούν είδη που διατίθενται προς πώληση, προκειμένου τα έσοδα να δοθούν σε όσους υποφέρουν, εγκλωβισμένοι στην οικονομική ύφεση.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι καρπός κοινωνικής ευαισθησίας, ενώ όπως σημειώνει η κ. Βαρδάκη «πρέπει όλοι μαζί με συλλογικές προσπάθειες, πολλή δουλειά και αυταπάρνηση να αντικαταστήσουμε το εγώ με το εμείς και να κτίσουμε μια χώρα των ονείρων μας. Δηλαδή να χτίσουμε συλλογικά την Ελλάδα των ανθρώπων, την Ελλάδα των ονείρων μας».

Κάθε καλοκαίρι η οικογένεια Βαρδάκη βρίσκεται στο σπίτι που διατηρεί στα Καλά Νερά, συνεχίζοντας με τον ίδιο πάντα ζήλο και την ίδια ευαισθησία την δράση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο με ευαισθησία σε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου