ΤΟΠΙΚΑ

Σκηνοθέτης σε ταινία μικρού μήκους μαθητής του 3ου ΓΕΛ Βόλου

σκηνοθέτης-σε-ταινία-μικρού-μήκους-μα-608866

Τη σφραγίδα του Βολιώτη μαθητή Γιάννη Λάφη φέρει η ταινία μικρού μήκους «Να τιμάς τον βασιλιά σου», που αποτελεί την επίσημη συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Βόλου στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Η ταινία, που είναι καρπός συλλογικής σχολικής προσπάθειας, θα προβληθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 6μμ στο αμφιθέατρο Σαράτση από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Ερευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο μαθητής της Β Λυκείου Γιάννης Λάφης ο οποίος μεταφέρει κοινωνικά μηνύματα για την αυτογνωσία και την αξιοπρέπεια ως θεμελιώδεις αξίες για τον άνθρωπο, σε μια δημιουργία που αποτυπώνει τους προβληματισμούς της νέας γενιάς.

Οπερατέρ – μοντέρ είναι ο Λορέντζο Χιούσα, κινηματογραφιστής ο Ζήσης Γούναρης και βοηθός σκηνοθέτη ο Αστέρης Λαζαρίδης. Πρωταγωνιστούν οι: Ακης Κουλουριώτης – Μάριος Ορφανός και συμπρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Σάρκος, Κώστας Παπαθανασίου, Κώστας Καραδήμας, Ρωμανός Γαβρινιώτης, Ραφαήλ Καντίκος, Ελένη Κυρτσούδη, Φωτεινή Κουτρούμπα, Γκιλμπέρτα Λάσκου, Βασιλική Χαλάτση, Αλεξία Βέτσικα, Γρηγόρης Κολοκυθόπουλος.

Για την ταινία θα μιλήσουν οι δημιουργοί της και οι: Κώστας Ανέστης σκηνοθέτης και Χριστίνα Ρούση-Βέργου Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Ερευνας & Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο 16χρονος μαθητής της Β Λυκείου μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία ταινίας, ενώ επισήμανε ότι σε προγενέστερο χρόνο συμμετείχε στη δημιουργία οπτικών παραγωγών για κοινωνικά ζητήματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η αιμοδοσία, ο εθελοντισμός με τη ευρύτερη έννοια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δημιούργησε το συγκεκριμένο φιλμ με την συμμετοχή ομάδας συμμαθητών του αλλά και εκπαιδευτικών, προκειμένου να εκφράσει τις βαθύτερες σκέψεις και τον προβληματισμό του γύρω από θεμελιώδη ζητήματα και αξίες.

Ο κινηματογράφος είναι μια μορφή έκφρασης που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του νεαρού μαθητή ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί εντονότερα στο πεδίο της έβδομης τέχνης στο μέλλον.

Ο Γιάννης Λάφης υπογράμμισε επίσης ότι πίσω από τον αλληγορικό τίτλο της ταινίας αποτυπώνεται η «σημασία της αξιοπρέπειας για κάθε άνθρωπο», ενώ υπενθύμισε παράλληλα ότι η αυτοκριτική οδηγεί στην αναμόρφωση του ανθρώπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου