ΤΟΠΙΚΑ

«Ζεστάθηκαν» οι παραγγελίες στα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Μαγνησία

ζεστάθηκαν-οι-παραγγελίες-στα-πρατ-608993

Αυξημένη κίνηση καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες στα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Μαγνησία, καθώς η έλευση της «Ωκεανίδας» αναθέρμανε το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι έσπευσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο για να αντιμετωπίσουν το κρύο.

Η πρόεδρος των πρατηριούχων Βάσω Κοντοχρήστου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως «υπήρξε ύφεση στο μεσοδιάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου κι όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους εμπορικούς κλάδους. Κινηθήκαμε μόνο την προηγούμενη εβδομάδα το τριήμερο που επικρατούσε κρύο και εν αναμονή της νέας κακοκαιρίας ο κόσμος άρχισε να εκδηλώνει ενδιαφέρον για πετρέλαιο θέρμανσης για τις κρύες μέρες».

Η αλλαγή του καιρού ευνοεί την αύξηση της κίνησης στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ εξίσου θετικός παράγοντας είναι η σταθεροποίηση των τιμών σύμφωνα με τις διεθνείς συγκυρίες.

«Δεν έχουμε παγκόσμια γεγονότα που να αποσταθεροποιούν τον κλάδο των πετρελαίων», είπε η κ. Κοντοχρήστου, η οποία έκανε παράλληλα λόγο για πτώση στην τιμή του πετρελαίου σε σύγκριση με τα δεδομένα του περασμένου Οκτωβρίου.

Η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης στη Μαγνησία κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 1,08 ευρώ, έναντι του 1,19 ευρώ που ίσχυε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε η διανομή πετρελαίου.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι γύρω στο 1,46 ευρώ, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης στο 1,35 ευρώ και το υγραέριο στο 0,83 ευρώ αντίστοιχα.

«Είναι πιο προσιτές οι τιμές σε σχέση με την θερινή περίοδο όταν ανησυχούσαμε με την κούρσα ανόδου της τιμής του βαρελιού, που κόντευε να φτάσει στα 100 δολάρια. Τώρα πλέον κυμαίνεται στα 65 δολάρια οπότε είναι ευνοϊκή η συγκεκριμένη εξέλιξη για την εφοδιαστική αλυσίδα, γιατί μειώνεται το κόστος» υπογράμμισε η κ. Κοντοχρήστου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου