ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορικό περίπατο διοργανώνουν ΚΝΕ και ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Βόλου

ιστορικό-περίπατο-διοργανώνουν-κνε-κ-610259

Ιστορικό περίπατο διοργανώνει η οργάνωση Βόλου της ΚΝΕ αύριο Κυριακή 24 του Φλεβάρη με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ελευθερίας στις 4.30 το απόγευμα στη μνήμη των αγωνιστών της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, της θρυλικής ΕΠΟΝ, που ιδρύθηκε πριν 76 χρόνια, στις 26 Φεβρουαρίου 1943.

Στον ιστορικό περίπατο θα συμμετέχει το παράρτημα Βόλου της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Βόλου κάνει μία ιστορική αναδρομή στην ίδρυση της ΕΠΟΝ και παράλληλα μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Ως πραγματικά μαχητική πολιτική οργάνωση νεολαίας, η ΕΠΟΝ ήταν ένα μεγάλο σχολείο που διαπαιδαγώγησε τη νέα γενιά με τις αξίες του αγώνα, της συλλογικότητας, της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας. Μέσα από την αναπτυγμένη αλληλεγγύη της οργανωμένης ζωής, οι ΕΠΟΝίτες γνώρισαν την πραγματική αξία της ζωής.
Οι αγώνες της αποτέλεσαν, αποτελούν και θα αποτελούν μια τεράστια παρακαταθήκη για τη νεολαία. Παρακαταθήκη που αδυνατεί να σβήσει η άρχουσα τάξη από τη συλλογική μνήμη της νεολαίας κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε».

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ΒΟΛΟΥ καταγγέλλει πως «σήμερα κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προσπαθούν να σβήσουν αυτή την ιστορική μνήμη ή να την ενσωματώσουν στα σχέδιά τους, στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», για αυτό και όπως υπογραμμίζει «αποτελεί χρέος και καθήκον μας να αναδείξουμε την προσφορά της ΕΠΟΝ, αλλά και του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και αργότερα του ΔΣΕ στη σκληρή, άνιση, αλλά δίκαιη πάλη του».

Τέλος, απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, στον ελληνικό λαό και τη νεολαία «θα σταθούμε ανυποχώρητα πιστοί στις αξίες και τις παραδόσεις της ΕΠΟΝ, του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τον πολιτισμό, για τα δικαιώματά μας στη ζωή και το μέλλον μας, κόντρα στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που πιστά ακολουθούν οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις. Και τότε και τώρα ίδιος είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου