ΤΟΠΙΚΑ

Χώρος φιλοξενίας στον Δήμο για άπορους και ανασφάλιστους νεφροπαθείς

χώρος-φιλοξενίας-στον-δήμο-για-άπορου-610370

Συνάντηση της υποψήφιας δημάρχου Βόλου Νάνσυς Καπούλα με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας «Αγιοι Ανάργυροι»

Με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα υγείας, η υποψήφια δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της παράταξης «Βόλος – Εξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κουτσό, συνάντησε τον πρόεδρο και την αναπληρώτρια γραμματέα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Αγιοι Ανάργυροι», κ. Βασίλη Γιαννάκο και κ. Χριστίνα Τέζα.

Το πρόβλημα της προσβασιμότητας των νεφροπαθών, της μετακίνησης των ανασφάλιστων και των απόρων από και προς το Νοσοκομείο Βόλου και της διαμονής εκείνων που μεταβαίνουν από πιο μακρινές περιοχές συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση.

Η υποψήφια δήμαρχος πρότεινε να δημιουργηθεί μία ομάδα στον Δήμο, η οποία θ’ απλώσει δίχτυ προστασίας στις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, να υπάρξει ένας χώρος φιλοξενίας των απόρων και ανασφάλιστων νεφροπαθών που έρχονται από μακριά, αλλά και τη δημιουργία δομών στις οποίες θα μπορούν οι νεφροπαθείς να έχουν απασχόληση και ψυχαγωγία.

Ο κ. Γιαννάκος μαζί με την κ. Καπούλα συζήτησαν από κοινού την πρόταση για δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής στήριξης στον Δήμο Βόλου, που θα μπορεί να υποστηρίζει και να αντιμετωπίζει περιστατικά απόρων και ανασφάλιστων νεφροπαθών με τη στήριξη γιατρών.

Τέλος, η υποψήφια δήμαρχος Βόλου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, οι οποίες χρήζουν άμεσης συντήρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου