ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» από το Δικαστήριο για κλοπή στον Βόλο

καμπάνα-από-το-δικαστήριο-για-κλοπή-610691

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 44χρονο Γεωργιανό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κλοπή από κοινού κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ο 44χρονος κατηγορούταν για τρεις κλοπές σε σπίτια στον Βόλο και για μία απόπειρα κλοπής που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2014.

Από κοινού με ένα δεύτερο άτομο, το οποίο είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, κατελήφθη να βρίσκεται σε πιλοτή πολυκατοικίας και να ετοιμάζεται να «ανοίξει» διαμερίσματα έχοντας μαζί του σειρά διαρρηκτικών εργαλείων.

Οι διαρρήκτες είχαν γίνει αντιληπτοί από αστυνομικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, που επέστρεφε στο σπίτι του και είδε στην πιλοτή της πολυκατοικίας του περίεργη κίνηση.

Οι κλέφτες είχαν τραπεί σε φυγή και ο αστυνομικός είχε καταφέρει να συλλάβει ένα άτομο, τον συνεργό του 44χρονου.

Ακολούθως από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που προσέτρεξαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην πιλοτή της πολυκατοικίας τα διαρρηκτικά εργαλεία των κλεφτών, ενώ στο Ι.Χ. τους, το οποίο είχαν εγκαταλείψει σε κοντινή απόσταση από την πιλοτή, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν έναν φορητό υπολογιστή, ένα πορτοφόλι που περιείχε αποφυλακιστήριο με τα στοιχεία του Γεωργιανού, άλλα εργαλεία διάρρηξης και χρυσαφικά.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε. Μάλιστα, το Δικαστήριο του επέβαλε την ίδια ποινή με αυτή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Ο ίδιος πάντως απολογούμενος στο Δικαστήριο αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στις κλοπές. Ισχυρίστηκε ότι την προηγούμενη της κλοπής βρισκόταν σε γλέντι στη Θεσσαλονίκη και είχε υποστεί δηλητηρίαση. Ετσι υποστήριξε ότι την ημέρα της κλοπής βρισκόταν στο τοπικό Κέντρο Υγείας καθώς ήταν άρρωστος. «Δεν θα μπορούσα να βρίσκομαι στον Βόλο», είπε, ενώ τόνισε ότι έχει ξεφύγει από αυτή τη ζωή, έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει και οικογένεια.

Εντούτοις, οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από το Δικαστήριο.

Τα κλοπιμαία αντικείμενα που είχαν εντοπιστεί στο αυτοκίνητο είχαν αναγνωριστεί και επιστραφεί στους κατόχους τους.

Οι δύο διαρρήκτες είχαν κλέψει από ένα σπίτι το ποσό των 450 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ, από ένα δεύτερο έναν φορητό υπολογιστή και από ένα τρίτο τιμαλφή μη προσδιορισμένης αξίας.

Μετά τη δίκη του ο καταδικασθείς επέστρεψε στις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής όπου κρατείται.

Καταδίκες για κλοπές

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο εξέδωσε χθες δύο καταδικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις κλοπών στον Βόλο. Το Δικαστήριο καταδίκασε έναν 36χρονο σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή δικύκλου που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Ακόμη, επέβαλε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών σε έναν 40χρονο ο οποίος τον Απρίλιο του 2017 είχε καταφέρει με τη μέθοδο της απασχόλησης να αφαιρέσει από πρατήριο βενζίνης το ποσό των δέκα ευρώ, ενώ στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία του υπαλλήλου είχε κλέψει και ένα δεύτερο βενζινάδικο από το οποίο είχε αφαιρέσει το ποσό των 100 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Και στις δύο υποθέσεις οι κατηγορούμενοι δεν ήταν παρόντες στο Δικαστήριο και καταδικάστηκαν ερήμην.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου