ΤΟΠΙΚΑ

Παρέλυσε χθες η καθαριότητα στη Μαγνησία λόγω απεργίας

παρέλυσε-χθες-η-καθαριότητα-στη-μαγνη-611591

Τα απορριμματοφόρα παρέμειναν στα αμαξοστάσια και η αποκομιδή δεν έγινε μέσα στον Βόλο και περιφερειακά

Παρέλυσε χθες ο τομέας της καθαριότητας στη Μαγνησία εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στους Δήμους, που αντιδρούν στην περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Στο σύνολο των Δήμων του νομού, τα απορριμματοφόρα παρέμειναν σταθμευμένα μέσα στα αμαξοστάσια τα οποία βρέθηκαν σε απεργιακό κλοιό και η αποκομιδή των απορριμμάτων και προϊόντων ανακύκλωσης δεν έγινε με εξαίρεση τα υγειονομικά απόβλητα από το νοσοκομείο και τις κλινικές.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Γιώργο Μαγιάκο η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ανήλθε συνολικά στο 30% περίπου, στις υπηρεσίες καθαριότητας όμως, οι εργαζόμενοι των οποίων είναι εκείνοι που θίγονται άμεσα, η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν καθολική.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, εργαζόμενοι έδωσαν ραντεβού έξω από τα αμαξοστάσια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανένα απορριμματοφόρο δεν πρόκειται να βγει για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Το μόνο όχημα που βγήκε ήταν αυτό που με προσωπικό ασφαλείας έκανε αποκομιδή των υγειονομικών αποβλήτων από το νοσοκομείο και τις κλινικές. Στη Ν. Ιωνία όχημα που επιχείρησε να βγει, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, καθώς βρήκε μπροστά του τείχος από εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από τα αμαξοστάσια έως και τις 12 χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον κ. Μαγιάκο, η καθαριότητα δεν παρέλυσε μόνο σε Βόλο και Ν. Ιωνία αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας.

Εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων, αλλά της μη συμμόρφωσης πολιτών και καταστηματαρχών στις υποδείξεις της υπηρεσίας καθαριότητας προκειμένου να κρατήσουν τα απορρίμματά τους στους χώρους τους, οι πρώτοι όγκοι απορριμμάτων άρχισαν να σχηματίζονται εντός και εκτός κάδων κυρίως στο κέντρο της πόλης.

«Σήμερα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η υπηρεσία καθαριότητας να λειτουργήσει κανονικά», σημείωσε ο κ. Μαγιάκος.

«Μαζί για τον Βόλο»

Με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και αφήνει αιχμές κατά της δημοτικής αρχής. «Αποτελεί μάταιη απόπειρα, άνθρωποι που απειλούσαν μέχρι σήμερα τους εργαζόμενους, ότι «θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους», ενώ ταυτόχρονα επιδίδονταν στην απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών και στην έκρηξη των έργων με απ’ ευθείας ανάθεση σε ιδιώτες και εργολάβους, να μεταμορφώνονται σε «φίλους» και «υποστηρικτές» των δημοτικών υπαλλήλων. Στις εκλογές του Μαΐου-και αυτές οι μάσκες-θα πέσουν!», αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου