ΤΟΠΙΚΑ

Υπ. Αμυνας: Η 32η Ταξιαρχία πρέπει να φύγει από τον Βόλο

υπ-αμυνας-η-32η-ταξιαρχία-πρέπει-να-φύγε-611700

Ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα σχετικά με την παρουσία της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Βόλο, μετά τη σημερινή σύσκεψη των τοπικών φορέων με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συμπερασματικά είπε τα εξής: «Η Ταξιαρχία πρέπει να φύγει από τον Βόλο. Σε λίγο καιρό και πριν τη μετακίνηση θα σας ενημερώσω για το ποιο θα είναι το ισοδύναμο».

Χρ. Μπουκώρος: Να σταματήσουν οι συνεχόμενες

και άδικες αποφάσεις εις βάρος της πόλης και του νομού

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος προκάλεσε τη σημερινή σύσκεψη, αμέσως μετά το τέλος της, δήλωσε: «Ο Βόλος και η Μαγνησία δεν μπορούν να δεχθούν ένα ακόμη πλήγμα και μάλιστα τέτοιου μεγέθους. Καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα την τοπική κοινωνία και το σύνολο των τοπικών φορέων, προκειμένου να σταματήσουν οι συνεχόμενες και άδικες αποφάσεις εις βάρος της πόλης και του νομού. Ο Βόλος δεν μπορεί να αντέξει άλλο κύμα αποβιομηχάνισης, ένα ανενεργό λιμάνι, κλίμα αποεπένδυσης, ανεργία πάνω από το 30% και φυγή σχηματισμών που υπήρξαν άρρηκτα συνδεδεμένοι με την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε όσα δικαιούται και όσα αξίζει ο Βόλος».

Αλ. Μεϊκόπουλος: Η Ν. Ιωνία δεν θα πρέπει να στερηθεί

την οικονομική και κοινωνική στήριξη που προσφέρει η Ταξιαρχία

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλοςεπεσήμανε στον Υπουργό ότι για κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε επιχειρησιακό επίπεδο θα πρέπει να συνεκτιμούνται και τα κριτήρια του κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου που μπορεί αυτή να έχει σε κάθε περιοχή. Η ύπαρξη της 32ης Ταξιαρχίας αποτελεί πηγή τόνωσης για την πόλη και ειδικά για την περιοχή της Ν. Ιωνίας και επομένως, οι ντόπιοι δεν θα πρέπει να στερηθούν την οικονομική και κοινωνική στήριξη που προσφέρει η παρουσία της.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Μεϊκόπουλου, “ενημέρωσε ότι κάθε ενέργεια μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας θα συνοδεύεται από ταυτόχρονη μετεγκατάσταση στο στρατόπεδο άλλης μόνιμης στρατιωτικής μονάδας ανάλογης δυναμικότητας. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύτηκε να επανεξετάσει εκ νέου το ζήτημα της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας, δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αιφνιδιαστική απόφαση, αντίθετη προς τα ανωτέρω”.

Μάκης Μπαλλής: Αντιπολιτευτική σκοπιμότητα

και εκλογική αγωνία για το «Γεωργούλα»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλλής σε δήλωσή του αναφέρει: “Και τώρα; Πότε θα εκδηλωθεί το επόμενο κύμα εκδήλωσης ανησυχιών, δηλώσεων καθαρά για την κάλυψη αντιπολιτευτικών αναγκών και ανησυχιών εκλογικού χαρακτήρα για το θέμα του «στρατοπέδου Γεωργούλα»;

Εδώ και δύο χρόνια παρακολουθούμε σε τακτική βάση την εκδήλωση ενός φαύλου κύκλου από σχετικά δημοσιεύματα και δηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα, που το ένα τροφοδοτεί και αναπαράγει το άλλο. Πάντα με το ίδιο περιεχόμενο και πάντα (μέχρι πρόσφατα) με την ίδια φρασεολογία. Τελευταία προστέθηκε και η χυδαιότητα των χαρακτηρισμών, στη δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου (σ.σ. δεν μπορώ να πιστέψω ότι το περιεχόμενο, το ύφος και κυρίως η φρασεολογία της ανακοίνωσης-δήλωσης εκφράζουν συνολικά το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου και πολύ περισσότερο το σύνολο του εμπορικού κόσμου της πόλης), ο οποίος με τις προσωπικού και συκοφαντικού χαρακτήρα εκφράσεις του δείχνει ξεκάθαρα και το στίγμα του αλλά ενδεχομένως και τις βλέψεις του, δίνοντας τα σχετικά διαπιστευτήρια. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δηλώνει «δεν θέλουμε ανθρώπους που οραματίζονται καρέκλες».

Τι καινούργιο πρόσθεσε ο νυν υπουργός Αμυνας κ. Αποστολάκης στη χθεσινή σύσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους βουλευτές Χρ. Μπουκώρο της ΝΔ και Αλ. Μεϊκόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, σε όσα από διετίας είχε πει και είχε δεσμευτεί ο πρώην υπουργός Αμυνας;

Τα ίδια. Για επιχειρησιακούς λόγους οι μονάδες των πεζοναυτών πρέπει κάποια στιγμή να μετεγκατασταθούν, προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται τέτοιο θέμα, όταν έρθει εκείνη η ώρα θα υπάρξει εγκατάσταση στο «Γεωργούλα» άλλων, ισοδύναμων, στρατιωτικών μονάδων. Δηλωμένα και δημοσιευμένα αρκετές φορές.

Τι άλλο προκάλεσε, λοιπόν, το νέο κύμα αντιδράσεων, δηλώσεων, αιτημάτων για συναντήσεις, δημοσιότητας και δελτίων Τύπου μετά φωτογραφιών, εκτός από την πίεση της εκλογικής παρουσίας ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων; Προς τιμήν της η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι «είναι αυτονόητο ότι στη διαχείριση εθνικών θεμάτων το στρατηγικό σχεδιασμό έχει το αρμόδιο υπουργείο. Τα εθνικά θέματα απαιτούν ψυχραιμία και σύνεση στην αντιμετώπισή τους», προσθέτοντας ότι “η πόλη δεν θα χάσει κάτι από την μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας, από τη στιγμή που θα έλθει να εγκατασταθεί ισοδύναμη”. Αραγε ούτε αυτό αρκεί;”

ΚΚΕ: Η αμερικανονατοϊκή κατρακύλα

του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο

Σχετικά με τις αναφορές του Υπουργού Αμυνας στη σημερινή σύσκεψη στο Πεντάγωνο, από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τη μετατροπή του στρατοπέδου Γεωργούλα σε βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με γνώμονα, όπως είπε, την ενίσχυση της «τοπικής οικονομίας» και οι χτεσινές δηλώσεις της υφυπουργού Εσωτερικών ότι το να υπάρχουν στο Βόλο «υψηλόμισθοι» Αμερικανονατοϊκοί είναι προς όφελος της πόλης, μόνο αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν στις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας, ιδιαίτερα σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό και προοδευτικό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους φονιάδες των λαών για εκπαίδευση και μόνιμη παραμονή στην πόλη μας, μετατρέποντας το Βόλο σε στόχο των επικίνδυνων πολεμικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ξεπερνάνε κάθε όριο ξεδιαντροπιάς «κουνώντας» τα ματωμένα δολάρια στο λαό του Βόλου για να εξαγοράσουν την ανοχή του και να τον υποτάξουν στα εγκληματικά Νατοϊκά και ευρωατλαντικά σχέδια. Για να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή του στο γεγονός ότι στο στρατόπεδο της πόλης ο στρατός των ΗΠΑ θα εκπαιδεύεται για το πώς πιο αποτελεσματικά θα δολοφονεί άλλους λαούς, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων στην περιοχή. Αυτό κοστολογούν με τα δολάρια: το αίμα των λαών και την εξαγορά της σιωπής του εργατόκοσμου και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης. Η αμερικανονατοϊκή κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο. Βάζουν τα γυαλιά στους πιο βρώμικους υπερασπιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης, τη νεολαία, να δυναμώσουν την πάλη τους για να φύγουν οι αμερικανονατοϊκοί από το Βόλο. Με όλους τους τρόπους να καταδικάσουν το κατάπτυστο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι να βάψει ο λαός της πόλης τα χέρια του με το αίμα άλλων λαών με αντάλλαγμα μια χούφτα δολάρια. Ιδιαίτερα όσοι θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό και προοδευτικό, τώρα πρέπει να εγκαταλείψουν το ΣΥΡΙΖΑ, που έχει γίνει ο καλύτερος και πιο ξεδιάντροπος σημαιοφόρος των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, στο κίνημα, παντού, για να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στις βάσεις και τους πολεμικούς-δολοφονικούς σχεδιασμούς υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου