ΤΟΠΙΚΑ

Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

νέος-εξοπλισμός-για-το-γενικό-νοσοκομ-612217

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε στην πράξη τη δημόσια υγεία και το δημόσιο νοσοκομείο»

Νέο εξοπλισμό αποκτά σύντομα το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου.

Ειδικότερα εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας τα τεύχη δημοπράτησης για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΝΤΕ (5) ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ – Γ.Ν.ΒΟΛΟΥ», προϋπολογισμού 225.000,00 ευρώ και δικαιούχου φορέα Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στηρίζουμε στην πράξη τη δημόσια υγεία και το δημόσιο νοσοκομείο. Με το έργο αυτό, το Νοσοκομείο του Βόλου πρόκειται να αποκτήσει εξοπλισμό σύγχρονο, απαραίτητο για το έργο του και παροχή υπηρεσιών υψηλών στάνταρ στους πολίτες της Μαγνησίας και Θεσσαλίας γενικότερα. Οι επενδύσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον τομέα υποδομών υγείας συνεχίζονται σταθερά».

Επιπρόσθετα στον εν λόγω διαγωνισμό περιλαμβάνεται η παροχή υπηρεσίας συντήρησης για ένα έτος μετά το πέρας της εγγύησης καλής λειτουργίας, ενώ δύνεται η δυνατότητα για συνέχιση των υπηρεσιών συντήρησης για έως και έξι επιπλέον έτη με απόφαση του Νοσοκομείου ενεργοποιώντας τα δικαιώματα προαίρεσης. Ο προϋπολογισμός των υπηρεσιών συντήρησης ανέρχεται σε 154.000,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δικαιούχου που είναι το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

Ο διαγωνισμός αφορά σε προμήθεια προμήθεια πέντε πλήρων αναισθησιολογικών συγκροτημάτων, κατάλληλων για χρήση σε ασθενείς όλων των ηλικιών (ενήλικες, παιδιά, νεογνά) χωρίς καμία απαίτηση προσαρμογής των συστημάτων τους, σε τροχήλατη βάση με σύστημα πέδησης, με Αναπνευστήρα, Μόνιτορ αιμοδυναμικών παραμέτρων, Μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων, Καπνογραφία, Βάθος αναισθησίας, ηλεκτρονικό σύστημα χορήγησης και ρύθμισης της ροής αερίων, και με όλα τα πλέον σύγχρονα μοντέλα αερισμού. Συμπεριλαμβάνεται η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε θέματα χρήσης και λειτουργίας, καθώς και του τεχνικού προσωπικού για την διάγνωση βλαβών.

Με την προμήθεια των νέων αναισθησιολογικών συγκροτημάτων ενσωματώνεται στο Νοσοκομείο η πλέον σύγχρονη ιατρική τεχνολογία στον τομέα της αναισθησίας, συμβάλλοντας στην μείωση του χρόνου ανάνηψης και του απαιτούμενου προσωπικού για την ολοκλήρωση των επεμβάσεων προς όφελος του ασθενούς.

Ωφελούμενοι του έργου είναι όλοι οι χρήστες του Νοσοκομείου του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου