«Διεκδίκηση Χιονονιφάδας»... στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-21, 17:27:39
«Διεκδίκηση Χιονονιφάδας»... στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται η δράση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Ορειβατικούς Συλλόγους

 

Με μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο τέλος της εβδομάδας, το πρόγραμμα «Διεκδίκηση Χιονονιφάδας» στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μέχρι σήμερα 1.000 μαθητές, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, από σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού.

Στόχος του προγράμματος είναι να καθιερωθεί στο επίσημο πρόγραμμα μαθητικών εκδρομών η μετάβαση στο Χιονοδρομικό όλων των σχολείων, αλλά ειδικά των ομόρων περιοχών, η ενασχόληση με τις δράσεις του βουνού και η ένταξη της αθλητικής χιονοδρομίας στις επιλογές των νέων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Διά Βίου Μάθησης Νίκο Λιούπα, τον περιφερειακό σύμβουλο Γρηγόρη Ιγγλέση και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστο Καραμπούζη επισκέφτηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και συνάντησαν μαθητές και δασκάλους Δημοτικού Σχολείου της Λάρισας που συμμετείχαν στη δράση και απόλαυσαν το παιχνίδι στο χιόνι, κάνοντας δωρεάν μαθήματα σκι.

«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε χαρούμενα παιδιά να επισκέπτονται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και να κάνουν δωρεάν μαθήματα σκι και να εξοικειώνονται με το χιόνι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επτά προπονητές από τον ΕΟΣ Λάρισας, τους πέντε προπονητές από τον ΕΟΣ Βόλου και τους δύο προπονητές από τον ΕΟΣ Αλμυρού που βοήθησαν με της συμμετοχή τους, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη δράση προσφέροντας δωρεάν μαθήματα σκι στους μαθητές. Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι της Θεσσαλίας να εξοικειώνονται με το βουνό και να μαθαίνουν το Πήλιο», τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=