Αρτοπαρασκευάσματα στο ΚΗΦΗ Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-21, 11:20:55
Αρτοπαρασκευάσματα στο ΚΗΦΗ Βόλου

Το ψωμί το βασικότερο είδος διατροφής εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι ζυμωμένο με την ιστορία των ανθρώπων, με την διατροφή τους, την επιβίωση τους και την θρησκευτική τους λατρεία.

Πιστοί λοιπόν στα ήθη και έθιμα αλλά και τις παραδόσεις της πατρίδας μας οι ηλικιωμένοι του ΚΗΦΗ Βόλου σε μία προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους, παρασκεύασαν ψωμί με προζύμι όπως γινόταν τα παλιά χρόνια αλλά και πρόσφορο για την Κυριακάτικη λειτουργία.

Με μεγάλη προσοχή και ευλάβεια ακολουθήθηκαν ένα -ένα τα βήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία η οποία πρόκειται για ολόκληρη ιεροτελεστία, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα, δηλαδή των ιδικών με μεράκι, έμπνευση και μαστοριά. Κατά την διάρκεια της δραστηριότητας οι ηλικιωμένοι εξιστορούσαν τις εμπειρίες από τα νιάτα τους όταν ζύμωναν οι ίδιοι ψωμί και το έψηναν στον φούρνο τους ή στον φούρνο της γειτονίας τους.

Με αυτήν την πρωτότυπη δραστηριότητα τα άτομα της τρίτης ηλικίας συνεχίζουν να προσφέρουν και να αποδεικνύουν την πλούσια πείρα τους. Αυτός είναι και ο στόχος του κέντρου ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων δηλαδή η ενίσχυση της δημιουργικότητας αλλά και της επικοινωνίας. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=