ΤΟΠΙΚΑ

Ξαναζωντανεύει το έγκλημα

ξαναζωντανεύει-το-έγκλημα-446524

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας αναβιώνει σήμερα το έγκλημα πάθους, με θύμα την 31χρονη Διαμάντω-Μαρία Ντάφου, τον Νοέμβριο του 2009. Κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της νεαρής υπαλλήλου ιατρείου ο πρώην φίλος της Ιωάννης Κυριακάκης, 29 ετών, από την Κρήτη, ο οποίος επιμένει να αρνείται την ανάμιξή του με το στυγερό έγκλημα.

Η Μαντώ Ντάφου βρέθηκε στραγγαλισμένη με καλώδιο σεσουάρ στο μπάνιο της οικίας της, στην οδό Αντιγονίδων 20, στο Καραγάτς. Μετά τις έρευνες των πρώτων ημερών, αλλά και τη μαρτυρία-κλειδί φιλικού προσώπου της Μαντούς, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι της αντιλαμβανόμενος από τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι κάτι κακό συνέβαινε, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 29χρονου πρώην φίλου της.

 
Λίγες ημέρες αργότερα μέσω συνηγόρου του ο 29χρονος υποστήριξε ότι δεν είναι ο δολοφόνος της Μαντώς, η οποία είχε διακόψει μαζί του τη σύντομη αλλά θυελλώδη σχέση τους. Μάλιστα ισχυριζόταν ότι μετά τον χωρισμό τους –περίπου ένα μήνα πριν τη δολοφονία- δεν είχε επισκεφθεί καν το Βόλο.
 
«Είμαι αθώος», επέμενε ακόμη και όταν εμφανίστηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους του και υποστήριξε ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης από τον πραγματικό δολοφόνο, ο οποίος έστησε πολύ προσεκτικά την υπόθεση σε βάρος του.
 
Τα άλλοθι του κατηγορούμενου, ο οποίος παρά τις αντιφάσεις του επέμενε στην αθωότητά του, κατέρρευσαν κατά την πολύωρη κύρια ανάκρισή του.
 
Οι ισχυρισμοί του ότι δεν ήταν στο Βόλο στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα του στυγερού εγκλήματος, αποδείχθηκαν αβάσιμοι και αναληθείς και αναγκάστηκε να υποστηρίξει ότι έφυγε από το σπίτι της πρώην φίλη τους ένα τέταρτο πριν το φονικό.
 
Υπό την πίεση των νέων στοιχείων που προέκυψαν από την κύρια ανάκριση –αναλύσεις DNA, ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, αεροπορικά εισιτήρια, άρση τηλεφωνικού απορρήτου- ο 29χρονος Κρητικός αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τους αρχικούς του ισχυρισμούς.
 
Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος. Συμπληρώνει σύντομα 18 μήνες προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.
 
Ο δικηγόρος Βόλου Χρήστος Πούλιος, συνήγορος πολιτικής αγωγής, είχε δηλώσει μετά την προφυλάκιση του κατηγορούμενου ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν έναν δράστη που ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, εντελώς ψυχρά και με ιδιαίτερη σκληρότητα, μη δείχνοντας μετά την αποτρόπαια πράξη του ουδεμία μεταμέλεια, καθώς και ότι ο δράστης διέφυγε της σύλληψής του και «προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών και να αποποιηθεί τις ευθύνες του».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου