ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση του υπ. βουλευτή Γιάννη Αναστασίου για το λιμάνι Βόλου

δήλωση-του-υπ-βουλευτή-γιάννη-αναστασ-613301

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αναστασίου αναφέρει: «Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή για το σχέδιο νόμου αξιοποίησης των 10 μεγάλων περιφερειακών λιμανιών που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ μεταξύ αυτών και του Βόλου.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, εκχωρείται το δικαίωμα στο ΤΑΙΠΕΔ υποπαραχώρησης σε ιδιώτες ανοίγοντας τον δρόμο για τους σχετικούς διαγωνισμούς με στόχο τη προσέλκυση επενδυτών για τις δραστηριότητες που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον. Το λιμάνι του Βόλου αναμένεται να αξιοποιηθεί δυστυχώς σε δεύτερη χρονικά φάση για μικτές χρήσεις -σε σχέση και με την αξιοποίηση του συμπλέγματος του σιδηροδρομικού δικτύου με το οποίο συνδέεται-, ωστόσο στον υφιστάμενο σχεδιασμό δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η μετατροπή του λιμένα του Βόλου σε Home Port λιμάνι εκκίνησης κρουαζιεροπλοίων. Επαναφέρω με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων της χώρας, την πρότασή μου για τις χωρικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στο λιμάνι του Βόλου, προκειμένου αυτό να αποτελέσει την ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, με έργο ναυαρχίδα την μετατροπή του Σιλό σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Ζητώ από την ηγεσία των υπουργείων Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΛΒ, τους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια και τους υποψήφιους Δημάρχους της πόλης, να συντονιστούν, δίδοντας προτεραιότητα στην διερεύνηση και των επενδυτικών δυνατοτήτων στον τουριστικό τομέα του λιμανιού του Βόλου, οι δυνατότητες του οποίου είναι μοναδικές, συνδέοντας την ανάπτυξη με το πολιτιστικό απόθεμα και brand της πόλης των Αργοναυτών. Η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου