ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στο Τμήμα ο 35χρονος σε κάθε αγώνα της Νίκης Βόλου

στο-τμήμα-ο-35χρονος-σε-κάθε-αγώνα-της-νί-613375

Το Αυτόφωρο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση του αθλητικού νόμου

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών, χρηματική ποινή 200 ευρώ και τρίμηνη απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων της Νίκης Βόλου με παρουσία στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 35χρονο που συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού Βόλου – Νίκης Βόλου την περασμένη Κυριακή.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της παράβασης του αθλητικού νόμου και αθώο για το αδίκημα της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών, ενώ δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού παρά τον ισχυρισμό που κατατέθηκε.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε χθες στο Δικαστήριο από τον δικηγόρο του, καθώς είχε συνεδρία με το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρακολουθεί. Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε στο Δικαστήριο ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν εκτός γηπέδου, στο περιστύλιο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, τονίζοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε να υπήρξε κίνδυνος σωματικής βλάβης αφού οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μεταξύ της α’ και β’ πεζογέφυρας προστατεύονταν από τους οπαδούς από σιδερένια περίφραξη. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι το αδίκημα δεν στοιχειοθετείται έτσι όπως του αποδίδεται και είναι πιο ελαφριάς μορφής. Ακόμη είπε ότι το αδίκημα της φθοράς δεν τεκμηριώνεται καθώς κανένας από τους μάρτυρες δεν είδε τον κατηγορούμενο να αποκολλά από κάπου τα αντικείμενα που είχε στα χέρια, μία σχάρα και ένα σύρτη, ενώ κατάθεσε ισχυρισμό μειωμένου καταλογισμού.

Νωρίτερα απολογούμενος στο Δικαστήριο αστυνομικός που ήταν μάρτυρας των επεισοδίων είπε ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν στην είσοδο στο νότιο πέταλο και ήταν με άλλα άτομα που μετά το τέλος του αγώνα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς. Για τον 35χρονο είπε ότι ήταν ανεβασμένος σε ένα κιγκλίδωμα και πέταξε μία σχάρα και έναν σύρτη. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, οι αστυνομικοί δεν τον αναγνώρισαν αρχικά καθώς φορούσε κουκούλα όμως αργότερα που αποκάλυψε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αντιλήφθηκαν ποιος ήταν καθώς είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές.

Ακόμη είπε ότι δεν είδε πού βρήκε ο κατηγορούμενος τα αντικείμενα που κρατούσε στα χέρια και ότι οι αστυνομικοί προστατεύονταν από πλέγματα και για να τους τραυματίσει κανείς θα έπρεπε να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση.

Ως μάρτυρας εξετάστηκε και ο υπεύθυνος του Πανθεσσαλικού Σταδίου Τάσος Μιλάνος, ο οποίος είπε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν έχουν ήδη επιδιορθωθεί.

Ακολούθως εξετάστηκε ένας φίλος του 35χρονου, ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν προκάλεσε επεισόδιο αλλά μόνο ήταν ανεβασμένος σε ένα ύψωμα και φώναζε διαμαρτυρόμενος. Είπε ότι παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο για να καταθέσει καθώς αυτό που συνέβη ήταν άδικο επειδή ο φίλος του είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκε και ο πατέρας του κατηγορούμενου ο οποίος ήταν επίσης παρών στον αγώνα καθώς στις αθλητικές διοργανώσεις συνοδεύει πάντοτε τον γιο του λόγω ακριβώς του προβλήματος που έχει με την εξάρτηση. Ο μάρτυρας είπε ότι όταν τελείωσε ο αγώνας έφυγαν και πήγαν στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του 35χρονου. «Λίγο πριν αποχωρήσουμε ήταν πράγματι ανεβασμένος σε ένα σημείο και φώναζε αλλά δεν είχε αναπτύξει κάποια παραβατική συμπεριφορά διαφορετικά θα επενέβαινα», διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων.

Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, καθώς αναγνωρίστηκε από αστυνομικούς στις φωτογραφίες να είναι ένα από τα άτομα που επιτίθονταν στους αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου