ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η κοπή πίτας των Αργοναυτών

με-επιτυχία-η-κοπή-πίτας-των-αργοναυτώ-613857

Προχθές το βράδυ στην αίθουσα συνελεύσεων του ΟΛΒ

Σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στην αίθουσα συνελεύσεων του ΟΛΒ ο Σύνδεσμος «Αργοναύτες 2000 – Πλήρωμα Αργούς» έκοψε προχθές το βράδυ την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Προηγήθηκε πλήρης ενημέρωση όλων των Αργοναυτών για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου και κατατέθηκαν προτάσεις για τις νέες δραστηριότητες για το 2019.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Νίκο Ντόκο, «από τις βασικότερες προτάσεις ξεχωρίζει η επιτάχυνση κατασκευής του μουσείου της Αργούς, με στόχο τη διάσωση του σκάφους και την κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην πόλη μας.

Η πρόταση έχει προωθηθεί στον Δήμο Βόλου από το Διοικητικό Συμβούλιο εγγράφως σε προγενέστερο χρόνο, αλλά θα επανέλθουμε».

Επίσης αναφέρθηκε από τον πρόεδρο στην ενημέρωσή του προς τα μέλη ότι το 2018 οι επισκέψεις σχολείων, Συλλόγων και Ομίλων από Ελλάδα και εξωτερικό ξεπέρασαν τις 2.500 άτομα, στα οποία έγινε πλήρης παρουσίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν επίσκεψη στο σκάφος της Αργούς.

Τέλος, ελήφθη η απόφαση την άνοιξη και μετά να πραγματοποιηθούν αρκετοί πλόες ώστε οι κωπηλάτες να διατηρήσουν την ικανότητα για σωστή κωπηλασία, αλλά και να εκπαιδευτούν νέοι, ώστε να υπάρχει συνέχεια στον Σύνδεσμο.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και το τυχερό νόμισμα κέρδισε ο γενικός γραμματέας Κων. Κεχαΐδης, στον οποίο δόθηκε ένας υπέροχος πίνακας με θέμα τη διδασκαλία του Ιάσονα από τον Κένταυρο Χείρωνα.

Ο πίνακας είναι ευγενική χορηγία του κ. Ιωάννη Οδεμισιανού ο οποίος έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει υπέροχα μικρά ξύλινα σκάφη της Αργούς.

«Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας μια παραγωγική χρονιά με υγεία.

Οι Αργοναύτες θα φυλάμε πάντα Θερμοπύλες και θα προωθούμε την τοπική πολιτιστική μας κληρονομιά στον ύψιστο βαθμό, ώστε να επαναφέρουμε στην πόλη μας το χρυσόμαλλο δέρας της ανάπτυξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου