ΤΟΠΙΚΑ

Πλαστικές λεκάνες έγιναν… έπιπλα από φοιτητές του Π.Θ.

πλαστικές-λεκάνες-έγιναν-έπιπλα-από-613987

Πρωτότυπα έργα των φοιτητών Αρχιτεκτονικής παρουσιάζονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Βλέμματα θαυμασμού συγκεντρώνουν τα έπιπλα – χρηστικά αντικείμενα που δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Επιτελεστικό πράγμα. Θεωρία και σχεδιασμός αντικειμένων οικιακής κλίμακας».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ιδιαίτερο στοιχείο της συγκεκριμένης έκθεσης, που εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη στις 8 το βράδυ στον εκθεσιακό χώρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, και τιτλοφορείται «Καθ. ε πράγμα» δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εκφράσουν την οικολογική τους σκέψη και τη δημιουργική τους διάθεση.

Συμμετέχοντες φοιτητές: Ασημίνα Γκαγκαδέλλη, Βαρβάρα Μπάνου, Σμαράγδα Καραγιαννάκου, Καρολίνα – Αθήνα Βαμπούλα, Ευαγγελία Πνευματικού, Αμαλία Τσιόμπρα, Αργυρώ – Βασιλική Χαρμπή, Ειρήνη Σπυριδοπούλου, Νίκη Βιδάλη, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, Στρατής Λαμπρούλης,, Νικολέττα Διαμάντου, Ναταλία Σκόρδου, Βασιλική Βουνάτσου, Ειρήνη – Μαρία Μπακάλη, Αθανασία Στασινοπούλου, Χριστίνα Ηλιάδη, Πετρούλα Κοντάκου, Δημήτρης Λελάκης, Μαρία Τσιλομήτρου, Κωνσταντίνα Αντωνέλη, Νεφέλη Φωτιάδου, Γιώργος Γιρβαλάκης, Τζοβάννι Μούσιας, Ελένη Μπόκαρη, Σουμέλα Μακανίκα, Ελένη Ζωγράφου, Αναστασία – Ηλιοστάλακτη Μωραΐτη, Νικολίνα Παραθύρα, Βαγγέλης Ξενοδοχίδης, Ευαγγελία Σκοτεινιώτη Σταφυλά, Μαριάννα Φιλοπούλου, Ευτυχία Βαραλή, Κωνσταντίνα Μελαχροπούλου, Στάθης Μελαχρόπουλος, Αναστασία – Ιωσηφίνα Κούνιο, Αλεξία Ροντιόνοβα, Μαρία Σγούρου, Ηλέκτρα Ναούμ, Χρυσούλα Πετροχείλου.

«Στόχος του εργαστηρίου «ΚΑΘ.Ε ΠΡΑΓΜΑ» είναι η ανάπτυξη της επινοητικότητας και της δεξιότητας στον σχεδιασμό και την κατασκευή αντικειμένων μικρής κλίμακας όπως και η επιχειρησιακή ενεργοποίηση των φοιτητών για την επικοινωνία και την προώθηση ενός σχεδιασμένου προϊόντος στη δημόσια επικράτεια» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ζήσης Κοτιώνης, καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων.

Ο ίδιος ανέφερε παράλληλα ότι οι φοιτητές δημιούργησαν χρηστικά αντικείμενα όπως τραπέζια, καρέκλες, κρεμάστρες, από άχρηστα υλικά, κατά βάση ανακυκλώσιμα, που προσδιορίζουν την ιδέα αλλά και πρόταση της επανάχρησης, η οποία διατυπώνεται, σημειωτέον, σε διεθνή κλίμακα.

Ένα κομμάτι ξύλο ή πανί ακόμη και πλαστικά αντικείμενα, παλιές λεκάνες για παράδειγμα, μετουσιώνονται σε προτάσεις – έκπληξη.

Η επικουρική διδασκαλία – επιμέλεια ανήκει στην υποψήφια διδάκτορα Ευθυμία Δημητρακοπούλου, η οποία δήλωσε από την πλευρά της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η συγκεκριμένη δράση είναι το έναυσμα για να κατανοήσουν οι φοιτητές ότι τα παραγόμενα αντικείμενα που δημιουργούν, έχουν την δυνατότητα να εκτεθούν, οπότε συνεργάζονται και στο επίπεδο της επιμέλειας της έκθεσης. Στόχος είναι να γίνει η αφορμή, ώστε να υπάρχουν κι άλλες εκθέσεις περισσότερο ανοιχτές στον κόσμο» είπε.

Η παρουσίαση της έκθεσης θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ότι τα υλικά που απαρτίζουν τις κατασκευές μπορούν με απλό τρόπο να αποσυναρμολογηθούν για τη μεταφορά, αποθήκευση αλλά και την τροποποίησή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου