ΤΟΠΙΚΑ

Σε 24ωρη απεργία αύριο οι εργαζόμενοι στους Δήμους

σε-24ωρη-απεργία-αύριο-οι-εργαζόμενοι-στ-614007

Ενάντια στην επερχόμενη κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία για αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ενημερώνει ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ κήρυξε την απεργία ως μία πρώτη αντίδραση στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την επερχόμενη κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, τα τεράστια προβλήματα στις Οικονομικές Υπηρεσίες που προκάλεσε η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου και τη χιονοστιβάδα ιδιωτικοποιήσεων Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Στην κινητοποίηση το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και άμεση κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 204 του Ν.4555/2018 με τις οποίες οι αιρετοί απαλλάσσονται κάθε ευθύνης των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού

Ακόμη οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος.

Τέλος ζητούν κατάργηση δημιουργίας και λειτουργίας των Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου

Τη στήριξή της στην αυριανή απεργία των εργαζομένων στους δήμους, δηλώνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους που απεργούν αύριο Πέμπτη 21/2 για την υπεράσπιση των ΒΑΕ και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων σε Καθαριότητα – Πράσινο – Ηλεκτροφωτισμό που προωθούν με τα μπούνια οι δημοτικές αρχές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ!

Μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μπροστά στην κάλπη για τις εκλογές της Ευρωβουλής και τις εθνικές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, η στάση των υποψηφίων, που λανσάρονται ως δήθεν ανεξάρτητοι, και των κομμάτων που τους στηρίζουν, να αποτελέσει κριτήριο! Σιωπούν, γιατί στηρίζουν αυτή την πολιτική!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου