ΤΟΠΙΚΑ

Ο δρόμος… καταρρέει συνεχώς

ο-δρόμος-καταρρέει-συνεχώς-446664

Πληγή που συνεχώς ανοίγει είναι το οδικό κύκλωμα Ζαγοράς – Μουρεσίου. Κατολισθήσεις και καθιζήσεις έχουν σημειωθεί σε περισσότερα από 10 σημεία, το έδαφος υποχωρεί και διαβρώνεται, τοιχία αντιστήριξης έχουν καταστραφεί, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ διέκοψε τη συγκοινωνία σε Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό, οι μαθητές δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο…
 
Τη μεγάλη κατολίσθηση στο Ξουρίχτι ακολούθησε ντεμαράζ κατολισθήσεων και καθιζήσεων, καθιστώντας το οδικό κύκλωμα του Ανατολικού Πηλίου αν όχι στο σύνολο του – στο μεγαλύτερο κομμάτι του – άκρως επικίνδυνο.
 
Όπως ενημέρωνε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εγκαταστάθηκε κανονικά ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι εργασίες στο Ξουρίχτι, στην είσοδο της Ζαγοράς στην περιοχή «Παναγίτσα» και στα υπόλοιπα 8 σημεία όπου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.
 
Ωστόσο έκπληξη και απορία προκαλούν οι δηλώσεις του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Γ. Αντώνογλου ότι ο εργολάβος δεν εγκαταστάθηκε στο Ξουρίχτι αλλά στην είσοδο της Ζαγοράς, κάνοντας λόγο μάλιστα για ξεχωριστές εργολαβίες, ενώ από την Περιφέρεια διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μία.
 
Την ίδια στιγμή κατολισθήσεις και καθιζήσεις έχουν σημειωθεί σε περισσότερα από 10 σημεία στο Δήμο στο δρόμο για Παπά Νερό, για Φακίστρα, στην περιοχή Μαυρούτσα, έξω από την Ζαγορά, στον Κισσό αλλά και μέσα στο δημοτικό δίκτυο.
 
Διακόπτεται η συγκοινωνία
Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του χθες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ανακοινώνει τη διακοπή των δρομολογίων για Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό κρίνοντας ιδιαίτερα επικίνδυνο το οδικό δίκτυο, ενώ απέστειλε και ενημερωτικά έγγραφα σε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας διασφαλίσεις για την επανέναρξη των δρομολογίων.
 
Πάντως ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Γ. Αντώνογλου χθες έλεγε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Κολινδίνη και απέσπασε δέσμευση του δεύτερου να επισκεφτεί την περιοχή και να αποφασίσει εκ νέου για τη διακοπή ή όχι των δρομολογίων.
 
Στο μεταξύ χθες δεν έγινε και η μεταφορά των μαθητών από Μακρυράχη, Πουρί και Χορευτό προς Ζαγορά λόγω άρνησης του οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ να διανύσει το δρόμο. Μάλιστα σε πρόταση του Δημάρχου να μετεπιβιβαστούν οι μαθητές σε λεωφορειάκι του Δήμου ο οδηγός αρνήθηκε. Ο κ. Αντώνογλου διαβεβαίωνε πάντως ότι από σήμερα η μεταφορά τους θα γίνεται από το Δήμο.
 
Έρχονται ΙΓΜΕ και Μαγκριώτης
Συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη είχε ο κ. Αντώνογλου και απέσπασε τη δέσμευσή του να επισκεφτεί την περιοχή και να διαπιστώσει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν.
 
Παράλληλα από 11 έως και 14 του μήνα το Δήμο αναμένεται να επισκεφτεί και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ κ. Παπαβασιλείου, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει ότι «κάνουμε ότι μπορούμε και δεν θα σταματήσουμε. Έρχεται Πάσχα και καλοκαίρι και οι δρόμοι μας πρέπει να είναι ανοιχτοί. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πιέσουμε τον κάθε έναν. Πρέπει να γίνει δουλειά και όχι προχειρότητες».
 
Τέλος σύμφωνα με τον κ. Αντώνογλου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δεσμεύτηκε η έκπτωση που θα πετύχει η Περιφέρεια στην εργολαβία στο Ξουρίχτι να διατεθεί για τις αποκαταστάσεις στα υπόλοιπα σημεία που κρίνεται αναγκαίο.
 
Επίσκεψη της «Θεσσαλών Δύναμη» στο Δήμο
Κλιμάκιο της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» με τον Απόστολο Παπατόλια, τον Δημήτρη Μεργιαλή και τον Αλέξανδρο Καπανιάρη επισκέφθηκε προχθές Δευτέρα παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μπρίζη, της Αντιδημάρχου κ. Σαμαρά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννου και άλλων στελεχών της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς-Μουρεσίου τα επικίνδυνα σημεία του οδικού κυκλώματος του Πηλίου.
 
Ο κ. Παπατόλιας δεσμεύτηκε έναντι της Δημοτικής Αρχής ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προτείνοντας τη δέσμευση πόρων από το ΠΕΠ για την υλοποίηση αυτών των μελετών εφαρμογής, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «το ποσό των περίπου 200.000,00€ που θα διαθέσει η Περιφέρεια δεν επαρκεί ούτε καν για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών αποκατάστασης» και κάλεσε επισήμως τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή, πραγματοποιώντας νέα αυτοψία.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου