ΤΟΠΙΚΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ολέθριες συνέπειες από ουδετερόθρησκο κράτος»

δημητριάδος-ιγνάτιος-ολέθριες-συνέ-615422

Λάβρος κατά της επιχειρούμενης αλλαγής στο Σύνταγμα ο κ. Ιγνάτιος, εξέφρασε τις θέσεις του μιλώντας σε ημερίδα στην Κέρκυρα

Την έντονη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις ολέθριες συνέπειες που θα φέρει ένα ουδετερόθρησκο κράτος.

Λάβρος κατά της επιχειρούμενης αλλαγής, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος απαρίθμησε τους κινδύνους που εγκυμονεί η ουδετεροθρησκεία που προωθεί η κυβέρνηση, μιλώντας σε ημερίδα στην Κέρκυρα το περασμένο Σάββατο, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Κερκύρας και της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων νομού Κερκύρας, με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την ίδρυσή της στην Κέρκυρα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επεσήμανε, αναφερόμενος στην επιχειρούμενη αλλαγή: «Σε αυτή την αλλαγή κανείς δεν συμφωνεί. Το Σύνταγμα προβλέπει και περιλαμβάνει την ανεξιθρησκία. Απόδειξη αποτελεί ότι πρόσφατα όλες οι χριστιανικές και άλλες ομολογίες στην Ελλάδα αναγνωρίστηκαν, έφυγαν από το καθεστώς απλώς μιας ιδιωτικής παρουσίας και μπήκαν σε ένα καθεστώς που αναγνωρίζει τη θρησκευτικότητά τους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι «τίποτα δεν εμποδίζει τον καθένα να νιώθει ελεύθερος σε αυτό τον τόπο, να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, να έχει την πίστη που θέλει και βεβαίως ταυτόχρονα να έχουμε μια παράγραφο στο Σύνταγμα ότι υπάρχει μια ομολογία πλειοψηφούσα, η ορθόδοξη. Δυστυχώς αυτό που προσπαθούν να κάνουν, θα οδηγήσει όλους τους χριστιανούς σε ένα περιθώριο, με τα γνωστά αποτελέσματα που θα έλθουν μετά από τυχόν δικαστικές αποφάσεις».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου «της εκκοσμίκευσης σε μια Ελλάδα που οι κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε προκαλούν προϋποθέσεις για να επικρατήσουν άλλες τάσεις, εντελώς αντιβιβλικές από μια άλλη πλευρά, ενός μαύρου σύννεφου που έρχεται να διαχωρίσει τους ανθρώπους και είναι απορίας άξιον πώς δεν το αντιλαμβάνονται κάποιοι». « Η σωτήρια απάντηση είναι να παραμείνουμε χριστιανοί, οι οποίοι θα κηρύττουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Χριστού. Ο ιερός κλήρος από την άλλη μεριά αντιπροσφέρει το Φως και την Αλήθεια του Αναστάντος Κυρίου» είπε.

Επιπροσθέτως ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι «τα τελευταία 20 χρόνια έχει σφυρηλατηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, των Ρωμαιοκαθολικών και Διαμαρτυρόμενων και η Ελλάδα είναι ένα μοντέλο προς μίμηση και για τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, προκειμένου να ξαναμελετήσουν οι Ελληνες τον λόγο του Θεού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου