ΤΟΠΙΚΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας –Αστροφυσικής. Βολιώτης μαθητής ανάμεσά τους

ο-πρόεδρος-της-δημοκρατίας-τίμησε-την-615920

Την περασμένη Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο των Αθηνών τα Μέλη της Εθνικής Αποστολής που έλαβαν μέρος στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής του Πεκίνου, και σε μια σεμνή τελετή τους μίλησε, τους συγχάρηκε για την επιτυχία τους και τους τίμησε με ιδιαίτερο τρόπο, μαζί με τους γονείς τους και τους καθηγητές-προπονητές τους.

Η φετινή αποστολή είχε εξαιρετική επιτυχία, αφού κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια και 3 εύφημες μνείες. Δηλαδή και οι 5 μαθητές της αποστολής ανέβηκαν στο βάθρο της επιτυχίας. Οι μαθητές που τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν: Μπανιά Αγγελίνα του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, Πουλτουρτζίδης Ευθύμιος του 1ου Λυκείου Κιλκίς, Γάκης Διονύσιος του Πειραματικού Λυκείου Πατρών και Γιαννίσης – Μανές του Μουσικού Λυκείου Βόλου. Έλειπε για σπουδές στην Αμερική ο Κακογιάννης Χρήστος του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσ/νίκης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε και τους καθηγητές που δίδαξαν στην Ολυμπιακή Ομάδα ή τα μέλη που συμμετείχαν στην αποστολή του Πεκίνου, που ήταν οι εξής: Ζαχείλας Λουκάς, Αρχηγός της αποστολής, πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παπαθανασίου Χαρά, Β’ Αρχηγός, Αστροφυσικός – Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Leiden στην Ολλανδία, Βουρλιώτης Μάνος, παλιός ασημένιος ολυμπιονίκης της Αστρονομίας, και νυν υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ξενάκης Χρίστος, επίτιμος σύμβουλος φυσικών και πρώην αντιπρόεδρος της Εταιρείας

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Ολυμπιακές Ομάδες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, κ.λπ. Να σημειωθεί ότι η αποστολή, χάρισε στον κ. Παυλόπουλο ένα αναμνηστικό δώρο, το οποίο του έκανε ξεχωριστή εντύπωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου