ΤΟΠΙΚΑ

«Η ηλεκτροκίνηση Βόλου -Λάρισας θα έχει αναπτυξιακά οφέλη»

η-ηλεκτροκίνηση-βόλου-λάρισας-θα-έχε-615973

Ανακοίνωση από τη δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο»

«Οι ανακοινώσεις που έγιναν σε ανοιχτή ενημέρωση την περασμένη Κυριακή σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την επαναχάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην είσοδο του Βόλου, αποτελεί μια σημαντική είδηση, με αναπτυξιακά οφέλη για την πόλη μας».

Αυτό τονίζει η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» και επισημαίνει ότι γι ‘αυτόν ακριβώς τον λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης και κλιμάκιο της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» ήταν παρόντες στη σύσκεψη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής: «Σημαντικό κομμάτι αυτού του έργου, που ήταν και θέση της κίνησής μας διαχρονικά, είναι η επαναχάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, με την κατάργηση του αμαρτωλού «S» και τη διαδρομή της να περνά από το σιδηροδρομικό σταθμό Λατομείο μέσω Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Αυτή η εξέλιξη είναι λυτρωτική για την περιοχή της Νέας Ιωνίας, την οποία διαμέλιζε, απέτρεπε την ανάπτυξή της και προκαλούσε δεκάδες δυστυχήματα σε συμπολίτες μας. Εστελνε το τρένο χωρίς λόγο στους λόφους των Μελισσατίκων και άφηνε τη ΒΙ.ΠΕ. του Βόλου εκτός της πορείας του.

Παράλληλα, αποτελεί δικαίωση πολυετούς αγώνα των πολιτών, από το 1988 μέχρι σήμερα. Οφείλουμε αναφορά σε εκείνους που εδώ και 32 χρόνια έδωσαν αυτόν τον αγώνα. Ενας εξ αυτών ήταν και το μέλος της κίνησής μας και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μολοχίδης, που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της δράσης του σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν ευτύχησε να ζήσει για να δει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για την κίνησή μας, οι συνδυασμένες μεταφορές (σιδηροδρομικές, θαλάσσιες, αεροπορικές και οδικές), που προωθούνται συστηματικά στην Ευρώπη, είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο Βόλος βρίσκεται στην καρδιά αυτού του δικτύου. Μένει να το οργανώσει μεθοδικά, αλλά και δυναμικά, τόσο για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη, αλλά και για να αναδείξει το ρόλο του στην εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια. Υπό αυτό το πρίσμα, η μεγαλύτερη επένδυση του ΟΣΕ στην πόλη μας μπορεί να σηματοδοτήσει την αναστροφή της υποβάθμισης που χρόνια τώρα υφίσταται η περιοχή μας και σε συνδυασμό και με άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις, να οδηγήσουν την πόλη μας στην ανάπτυξη. Γι’ αυτούς τους λόγους, θεωρούμε κρίσιμη της συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σχετική συζήτηση για την περιφερειακή ανάπτυξη και τα σχετικά προγράμματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου