ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικασίες έξωσης σε βάρος τριών καταστηματαρχών στο Πήλιο

διαδικασίες-έξωσης-σε-βάρος-τριών-κατ-616421

Από δημοτικά καταστήματα σε Αγίους Σαράντα, Μυλοπόταμο και Αη – Γιάννη

Διαδικασίες… έξωσης επαγγελματιών από δημοτικά καταστήματα ξεκινούν σε Αγίους Σαράντα, Μυλοπόταμο και Αη – Γιάννη με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Τις διαδικασίες ξεκίνησε το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, που είδε να συσσωρεύονται οφειλές χιλιάδων ευρώ προς τα δημοτικά ταμεία από επαγγελματίες που έχουν μισθώσει δημοτικά καταστήματα, αλλά δεν φροντίζουν να αποδίδουν το ενοίκιο στον Δήμο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Απ. Κοντογιώργο, κάθε ένας από τους τρεις επαγγελματίες έχει συσσωρευμένες οφειλές τριών ετών προς τα δημοτικά ταμεία. Το ύψος δε των οφειλών κυμαίνεται από 20.000 έως και 25.000 ευρώ για τον κάθε έναν.

«Στο παρελθόν είχαν κάνει ρυθμίσεις οφειλών, τις οποίες και πάλι δεν τήρησαν. Ενας δεν δουλεύει καθόλου το δημοτικό ακίνητο, δεν έχει προχωρήσει όμως σε καταγγελία της σύμβασης για να μισθωθεί σε άλλον ενδιαφερόμενο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται θα ανατεθεί σε δικηγόρο η σύνταξη και η αποστολή εξωδίκων προς τους τρεις οφειλέτες για την άμεση αποπληρωμή ή και ρύθμιση των οφειλών τους, σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσουν διαδικασίες έξωσης από τα δημοτικά ακίνητα που θα βγουν σε δημοπρασία αναζητώντας νέους ιδιοκτήτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου