ΤΟΠΙΚΑ

Ειδικό αυτοκίνητο ελέγχου ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην Μαγνησία

ειδικό-αυτοκίνητο-ελέγχου-ηλεκτρομα-616524

Θα παραχωρηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.)

Σε συνέχεια των επαφών του με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλειο Μαγκλάρα, σχετικά με το ζήτημα των επιτρεπόμενων ορίων απόστασης κεραιών από δημόσια σχολεία.

Το θέμα, το οποίο είχε μεταφέρει και πριν από περίπου δύο χρόνια ο Βουλευτής προς τον τότε αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τέθηκε εκ νέου στο Βουλευτή από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, με αφορμή τη διενέργεια πρόσφατου έκτακτου διευρυμένου Δ.Σ.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος κατά τη συζήτηση με το Γενικό, επεσήμανε την ανάγκη τήρησης ενός αξιόπιστου κριτηρίου απόστασης κεραιών από τα σχολεία, που να εξασφαλίζει επιστημονικά την επαρκή προστασία των παιδιών από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών, ζητώντας από το Υπουργείο να παρέμβει ώστε να κατευναστούν οι δικαιολογημένες ανησυχίες των γονέων με βάση επιστημονικά αποτελέσματα και πορίσματα.

Έτσι, σε συνεννόηση με το Γενικό Γραμματέα, ο Βουλευτής εξασφάλισε τη μετάβαση στην περιοχή της Μαγνησίας ειδικού αυτοκινήτου ελέγχου ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, το οποίο θα παραχωρηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) στην Περιφερειακή Ενότητα της Μαγνησίας σε μόνιμη βάση, ώστε να διενεργούνται συνεχόμενα και τακτικά οι κατάλληλοι έλεγχοι για την τήρηση των επιτρεπόμενων ορίων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε σχολεία αλλά και σε κάθε περιοχή.

Τέλος, ο Βουλευτής χαιρέτισε την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με την οποία επιχειρείται να ρυθμιστεί πιο διεξοδικά το θέμα της επιτρεπόμενης απόστασης κεραιών από δημόσια σχολεία, με τη σύσταση ειδικής Επιτροπής, όπου θα μπορέσουν να γνωμοδοτήσουν επιστημονικά όλες συλλογικότητες ακόμη και οι τοπικές, με στόχο τη βέλτιστη λύση στο ζήτημα των ορίων εκπομπής των κεραιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου