ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστή η κάθοδος της οδού Φιλελλήνων

κλειστή-η-κάθοδος-της-οδού-φιλελλήνων-616913

Κλείνει από σήμερα και για έξι μήνες το ρεύμα καθόδου της οδού Φιλελλήνων στην προέκταση της Πολυμέρη για τις ανάγκες εργασιών κατασκευής του πάρκινγκ της Φιλελλήνων.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει μόνο για το ρεύμα που περνά έξω από το πάρκινγκ και στο οποίο κινούνται τα οχήματα που έρχονται από Αγριά προς Βόλο. Το αντίθετο ρεύμα θα λειτουργεί κανονικά.

Επί της Φιλελλήνων θα σταθμεύσει μεγάλος γερανός και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετεύεται στην προέκταση της Πολυμέρη προς Ερμού και μέσω της Μαυροκορδάτου προς την Δημητριάδος.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, Κων. Καραγιάννη, επιλέχθηκε να λειτουργήσει ως κάθοδος η Μαυροκορδάτου έναντι της Γαμβέτα, δεδομένου ότι η δεύτερη αποτελεί κάθοδο και πυροσβεστικών οχημάτων. Για να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η Γαμβέτα και υπάρξει εμπλοκή οχημάτων της Π.Υ. Βόλου, αποφασίστηκε η αντιδρόμηση της Μαυροκορδάτου στο τμήμα της από Ερμού έως και Δημητριάδος, η οποία πλέον δεν θα λειτουργεί ως άνοδος αλλά ως κάθοδος.

Ηδη από την Παρασκευή απαγορεύτηκε η είσοδος στη Μαυροκορδάτου πάνω από τη Δημητριάδος και τοποθετήθηκαν απαγορευτικές κορδέλες και σημειώματα για την απομάκρυνση των σταθμευμένων αυτοκινήτων και από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων.

Η εγκεκριμένη μελέτη του έργου προβλέπει την κατασκευή του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων ο οποίος αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις (20 θέσεις στο πρώτο υπόγειο και από 22 θέσεις στα υπόλοιπα έξι υπόγεια, 4 στο ισόγειο, 3 στον πρώτο όροφο και από 19 στους υπόλοιπους πέντε ορόφους).

Ξεκινά ο τέταρτος κόμβος

Την επόμενη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου ξεκινούν και οι εργασίες για την κατασκευή του τέταρτου κυκλικού κόμβου, στο ύψος του Δημαρχείου. Την έναρξη των εργασιών αναμένεται να κηρύξει επίσημα, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ενώ παράλληλα θα γίνουν γνωστές και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Ο κόμβος Δημαρχείου χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσονος και Λαμπράκη. Μέσω του κόμβου προβλέπεται συνεχής ροή της κυκλοφορίας από τη Δημητριάδος δεξιά προς τη 2ας Νοεμβρίου και ευθεία μέσω του κόμβου προς τη Γρ. Λαμπράκη αλλά και προς την Ιάσονος. Συνεχής ροή υπάρχει και από τη 2ας Νοεμβρίου προς τη Λαμπράκη και την Ιάσονος, αλλά και από τη Λαμπράκη προς την Ιάσονος και τη 2ας Νοεμβρίου. Στον κόμβο του Δημαρχείου προβλέπεται δημιουργία χώρου πρασίνου που θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή, ενώ στο «τρίγωνο» που περικλείεται από τη Δημητριάδος και την Ιάσονος, προκύπτει χώρος 2.230τ.μ. που προτείνεται να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου